Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια μετά την πορεία για την Ηριάννα – Κάηκε αμάξι
18/07/2017 22:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια μετά την πορεία για την Ηριάννα – Κάηκε αμάξι

Σκηνικό πολέμου επικράτησε στα Εξάρχεια με την πορεία για την Ηριάννα να αμαυρώνεται με… μολότοφ, φωτιές και χημικά! Η ένταση ξεκίνησε στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Βαλτετσίου και Ζωοδόχου Πηγής. Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ με εκείνους να «απαντούν» αμέσως κάνοντας χρήση χημικών.

Λίγο αργότερα, μία μολότοφ έπεσε πάνω σε ένα παρκαρισμένο αμάξι με αποτέλεσμα εκείνο να γίνει αμέσως παρανάλωμα του πυρός.

epeisodia2-1300 Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια μετά την πορεία για την Ηριάννα - Κάηκε αμάξι

Μετά την ειρηνική ολοκλήρωση της πορείας, μια ομάδα κουκουλοφόρων κατέβηκε στα Εξάρχεια, όπου επιτέθηκε σε διμοιρίες των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη (σ.σ. έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ) και την Βαλτετσίου με μολότοφ και άλλα αντικείμενα, ενώ ένα αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες, στη διασταύρωση της Κωλέττη με την Εμμανουήλ Μπενάκη, στα Εξάρχεια.

epeisodia3-1300 Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια μετά την πορεία για την Ηριάννα - Κάηκε αμάξι Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν προς την πλευρά της πλατείας Εξαρχείων. Στην πορεία τους, οι αντιεξουσιαστές έστησαν «μίνι» οδοφράγματα στην Θεμιστοκλέους και επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που έσπευσαν στην περιοχή.

epeisodia-1-1300 Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια μετά την πορεία για την Ηριάννα - Κάηκε αμάξι

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην ποινικοποίηση των φρονημάτων και των κοινωνικών σχέσεων». Η πορεία ολοκληρώθηκε, χωρίς να σημειωθούν πεισόδια.

Οι διαδηλωτές φώναζαν, μεταξύ άλλων, συνθήματα κατά της Αστυνομίας και της χθεσινής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών. Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, πέρασε από τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου και κατέληξε στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε.

eleftherostypos.gr