Παρατείνεται η ναυτική παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
16/02/2017 18:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρατείνεται η ναυτική παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, παρατείνεται η παραμονή της ναυτικής ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο για το Μεταναστευτικό, παρά τις εντονότατες διαφωνίες της Τουρκίας, η οποία εδώ και αρκετούς μήνες ζητάει την εδώ και τώρα αποχώρησή της.

Αυτό, κατά τον υπουργό, αποφασίστηκε στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, ο ίδιος απέφυγε να διευκρινίσει εάν διευρύνεται η αποστολή της από το Βόρειο Αιγαίο έως και το Καστελόριζο, όπως άλλωστε διέρρεε εδώ και καιρό το υπουργείο Άμυνας.

Ειδικότερα ο ίδιος δήλωσε τα εξής: “Αποτελεί σημαντική εθνική επιτυχία, η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ για τη συνέχιση της επιχείρησης SNMG 2 στο Αιγαίο, παρά τις διαφωνίες της Τουρκίας. Η απόλυτη πλειοψηφία των Υπουργών Άμυνας, με εξαίρεση την Τουρκία, δέχθηκε ότι αυτή η επιχείρηση είναι επιτυχημένη. Η ανακοπή των προσφυγικών ροών, με την παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ, θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες από την άλλη πλευρά του Αιγαίου που θέλουν να περάσουν προς την Ευρώπη”.

Ο ίδιος επίσης πρόσθεσε: “Έθεσα το θέμα των 15 χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών και την παραμονή των Δυνάμεων. Έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Υπουργών. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους Υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ για την αποδοχή των ελληνικών θέσεων”.