«Παραγκούπολη» μέσα στη λάσπη στην Ειδομένη
04/03/2016 22:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Παραγκούπολη» μέσα στη λάσπη στην Ειδομένη

Δυσκολεύουν οι μέρες και οι νύχτες των προσφύγων στην Ειδομένη, τον Πειραιά και την πλατεία Βικτωρίας καθώς η επιδείνωση του καιρού κάνει σχεδόν αδύνατη την παραμονή τους κυρίως στα σύνορα με τα Σκόπια.

Από το πρωί στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα βρέχει ασταμάτητα, οι σκηνές έχουν βουλιάξει στη λάσπη, ενώ οι γονείς προσπαθούν με κάθε τρόπο να προφυλάξουν τα παιδιά τους. Τα λιγοστά υπάρχοντα των ταλαιπωρημένων ανθρώπων έχουν γίνει μούσκεμα, ενώ το νερό έχει παρασύρει και μεταφέρει σκουπίδια παντού.

Πάνω από 12.000 άνθρωποι βρίσκονται στα σύνορα με τα Σκόπια, ενώ συνεχώς φτάνουν και άλλοι με κάθε μέσο ακόμα και με τα πόδια. Ωστόσο το τελευταίο 24ωρο πέρασαν τη μεθόριο μόλις 320 άτομα. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις δίνουν “μάχη” για να διατηρήσουν το επίπεδο υγιεινής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι εξετάζονται καθημερινά στα υπαίθρια ιατρεία που έχουν στηθεί.

Αρκετά παιδιά έχουν αρρωστήσει από ιώσεις αλλά και την κακοκαιρία, ενώ όταν υπάρχει ανάγκη μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή άλλοι 650 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ συνολικά ο αριθμός τους φτάνει του 2.300.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η βροχή ανάγκασε όσους βρίσκονται στο λιμάνι να στοιβαχτούν μέσα στους επιβατικούς σταθμούς και να περάσουν εκεί τη νύχτα. Ακόμα χειρότερη η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας, όπου όσοι έχουν καταφύγει εκεί δεν είχαν τρόπο να προστατευθούν από τη βροχή.

Αρκετοί πρόσφυγες τόσο από τον Πειραιά, όσο και από τη Βικτώρια κατευθύνονται προς το Σταθμό Λαρίσης, απ' όπου θέλουν να πάρουν το τραίνο για Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια να προχωρήσουν με άλλα μέσα προς Ειδομένη.

imerisia.gr