Πάνε να διαλύσουν και τον στρατό
09/12/2015 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάνε να διαλύσουν και τον στρατό

Τέλεια. Η κυβέρνηση προωθεί μια ακόμη μεγάλη καινοτομία για τη χώρα. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα μπορούν να προσλαμβάνουν αντιρρησίες συνείδησης εναλλακτικής υπηρεσίας. Δηλαδή, δήμοι και Περιφέρειες μπορούν να απασχολήσουν σε θέσεις φορέων τους άτομα τα οποία αναγνωρίζονται ως αντιρρησίες συνείδησης (αρνούνται να εκπληρώσουν στρατιωτικές υποχρεώσεις επικαλούμενοι θρησκευτικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις). Οι φορείς πρέπει, μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2015, να δηλώσουν τη βούληση να απασχολήσουν κατά το επόμενο έτος άτομα που δικαιούνται να εκπληρώσουν εναλλακτική θητεία, καθώς και τα καθήκοντα που θα ασκούν.

Και σα να μην έφτανε αυτό θα τους καταβάλλεται ως αντίτιμο χρηματικό ποσό ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών, το ύψος του οποίου είναι 223,53 ευρώ μηνιαίως. Αν, λοιπόν, ο ΟΤΑ δεν μπορεί να παράσχει στους αντιρρησίες συνείδησης στέγη και τροφή, θα πρέπει να δηλώσει ότι θα τους καταβληθεί μισθός, για τον οποίο, όπως προκύπτει από σχετική βεβαίωση της οικονομικής του υπηρεσίας, έχουν προβλεφθεί ή πρόκειται να προβλεφθούν σχετικές πιστώσεις στον αντίστοιχο ετήσιο προϋπολογισμό του.

Κάποιος λοιπόν νέος που δεν γουστάρει τον στρατό, θα δηλώνει αντιρρησίας συνείδησης και θα πηγαίνει στο δήμο ή την περιφέρεια να εργάζεται παίρνοντας και μισθό.

Έτσι και οι δύο θα είναι κερδισμένοι. Και οι νέοι που δεν θα βάζουν το χακί και οι φορείς που θα καλύπτουν τις κενές θέσεις τους με χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους.

Τώρα το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα πηγαίνει στο στρατό αν έχει αυτή την εναλλακτική; Θα διαλυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι αν ανοίγει κερκόπορτα για να μην κάνει κανείς τη θητεία του;

Η... εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ πάει να διαλύσει τα πάντα. Αφού άνοιξε τα σύνορα στο όνομα του δήθεν ανθρωπισμού, αφού αγκάλιασε τους μπαχαλάκηδες και κυνηγάει τους αστυνομικούς που ρίχνουν καμιά ροπαλιά παραπάνω στους τρελαμένους των Εξαρχείων, τώρα διαλύει και τον στρατό.

Μπράβο τους. Ο... πατριώτης και δεξιός Πάνος τι λέει γι' αυτό;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΤ avatar
  ΤΤ 09/12/2015 16:23:00

  Οι υπηρετήσαντες στο στράτευμα λαμβάναμε μεν στα χαρτιά γύρω στα 400 ευρώ , αλλά μετά από τις κρατήσεις κλπ λαμβάναμε 8,5 ευρώ στο χέρι τον μήνα.

  Ούτε για τσιγάρα.

  Αν πληρώνουν κι όλας τους αντιρρησίες, ετοιμαστείτε για ΕΣΣΟ 5 (ολογράφως πέντε) ατόμων.

  Βεβαίως έτσι που έκανε τον στρατό ο Πανάρας, με το έργο του το 2015 να είναι 3.000.000 μερίδες φαγητού στον ...εισβολέα (ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ) αναρωτιέται κανείς μήπως είναι καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί, να το κάνουμε κέιτερινγκ και να μην πληρώνουμε άρματα μάχης , πλοία και αεροπλάνα...


  Ο κατήφορος δεν έχει πάτο.

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/12/2015 18:42:41

  Εκτός την περίπτωση που θα λιγοστέψει το δυναμικό του Στρατεύματος,θα χάνονται θέσεις εργασίας και για τους ανέργους που έχουν εκπληρώσει κανονικά την θητεία τους και θα μπορούσαν να απασχοληθούν με κάποιο μισθό στίς θέσεις που θα τους πάρουν οι αντιρρησίες-καλοπερασάκηδες...

 3. Τζανής avatar
  Τζανής 09/12/2015 21:01:30

  Ο Ερίκος ο Ε' (;) της Αγγλίας επέβαλε, γι' αυτούς που δεν ήθελαν να υπηρετήσουν στον στρατό, τον λεγόμενο φόρο δειλίας.
  Σήμερα πρέπει να επιβληθεί ένας φόρος προστασίας σ' αυτούς τους δειλούς που δεν θέλουν να πάνε στον στρατό.
  Να πληρώνουν δηλαδή τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς που τους προστατεύουν.
  Και αυτό τον φόρο να τον πληρώνουν για όλη τους τη ζωή.

 4. Γιάννης avatar
  Γιάννης 09/12/2015 23:30:20

  Δεδομένου ότι το 90% υπηρετεί με το ζόρι δε θα βρίσκουν καρέκλες να τους βάλουν να κάτσουν οι δήμοι.

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 10/12/2015 07:26:27

  Ντροπή, τα λόγια είναι λίγα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.