«Παίζουν» με τη φωτιά οι Τούρκοι: 65 παραβιάσεις του εναέριου χώρου σε μια ημέρα!
03/10/2017 23:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Παίζουν» με τη φωτιά οι Τούρκοι: 65 παραβιάσεις του εναέριου χώρου σε μια ημέρα!

«Κόκκινο» χτυπάει η προκλητικότητα των Τούρκων πάνω από το Αιγαίο. Μέσα σε μια ημέρα τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 65 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Οι Τούρκοι πιλότοι σε έξι περιπτώσεις έπαιξαν μάλιστα και με τη φωτιά καθώς οι διαδικασίες της αναγνώρισης και της αναχαίτισης από τα ελληνικά αεροσκάφη εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες (εμπλοκές) ενώ αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οκτώ αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ήταν οπλισμένα!

Πιο συγκεκριμένα, έξι σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών συγκεκριμένα 16 F-16 και δύο F-4, πραγματοποίησαν σήμερα 29 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, τέσσερα μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 προέβησαν σε 36 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Για την αναχαίτισή τους, η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε έντεκα αεροσκάφη. Σημειώθηκαν έξι εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά - η πρώτη στις 11:05 πμ νότια της Ρόδου, η δεύτερη στις 11:15 πμ ανατολικά Ρόδου,και πέντε λεπτά αργότερα μια τρίτη στις 11:20 και πάλι ανατολικά Ρόδου. Οι υπόλοιπες σημειώθηκαν στις 13:05 μμ δυτικά Λέσβου και 13:30 μμ νότια Χίου, και τέλος 17:20 και πάλι ανατολικά Ρόδου.

protothema.gr