Οργή από τους κατοίκους του Μενιδίου: Δεν ήταν στραβή, σκοτώθηκε ένα παιδί…
13/06/2017 22:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οργή από τους κατοίκους του Μενιδίου: Δεν ήταν στραβή, σκοτώθηκε ένα παιδί…

Δεν το βάζουν κάτω οι κάτοικοι του Μενιδίου που διαμαρτύρονται για την κατάσταση την οποία βιώνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους και γι’ αυτό το λόγο έφτασαν λίγο πριν από τις οκτώ έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη.

Το σύνθημα που ακούγονταν έξω από το υπουργείο στην Κατεχάκη ήταν ενδεικτικό της οργής, αλλά και της απογοήτευσης των κατοίκων: Παραπέμποντας στην απίστευτη δήλωση του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα, απάντησαν: «Δεν ήτανε στραβή, σκοτώθηκε παιδί».

Αντιπροσωπεία των κατοίκων, με επικεφαλής τον δήμαρχο συναντήθηκε μάλιστα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κ.Τσουβαλά.

Με βασικά συνθήματα «Εξω η πρέζα απ΄ το Μενίδι», «Έξω τα όπλα απ΄ το Μενίδι» και «Μάριε ζεις, εσύ μας οδηγείς», οι κάτοικοι του 4ου μεγαλύτερου δήμου της Αττικής διεκδικούν ουσιαστικά το δικαίωμά τους σε μια ζωή που θα έχει όλα τα αυτονόητα για τους περισσότερους: Να μπορούν δηλαδή να βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς να φοβούνται.

Κάτοικοι του Μενιδίου από τις έξι το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά στο δημαρχείο της πόλης και λίγο πριν από τις επτά επιβιβάσθηκαν σε 15 πούλμαν και να πάνε έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τόσο στο Μενίδι, όσο και στην Κατεχάκη έχουν ληφθεί έκτακτα αστυνομικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, όπως αυτά που σημάδεψαν τα συλλαλητήρια των κατοίκων τις προηγούμενες μέρες. Πίσω στο Μενίδι, όμως, συγκέντρωση ενάντια στην εγκληματικότητα στην περιοχή πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ.

Οι κάτοικοι του Μενιδίου, μετά τη δολοφονία του εντεκάχρονου Μάριου από αδέσποτη βολίδα, υποσχέθηκαν στη μνήμη του να μην επιτρέψουν πλέον την ανομία να καθορίζει την καθημερινότητά τους, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα- να μην φοβούνται, δηλαδή, να βγαίνουν από τις πόρτες των σπιτιών τους, να μην επιτρέπουν άλλο να εξοικειώνονται τα παιδιά τους με τη χρήση ναρκωτικών, τη βία και το έγκλημα.

sygk01 Οργή από τους κατοίκους του Μενιδίου: Δεν ήταν στραβή, σκοτώθηκε ένα παιδί...

Ως πρώτο μέτρο, οι κάτοικοι του Μενιδίου ζητούν να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή τους, ιδιαίτερα, δε, στις γειτονιές που συγκροτούν άβατο στην περιοχή.

men_1 Οργή από τους κατοίκους του Μενιδίου: Δεν ήταν στραβή, σκοτώθηκε ένα παιδί...

Όπως χαρακτηριστικά λένε, το τοπικό αστυνομικό τμήμα που έχει αρμοδιότητα για την αστυνόμευση ενός δήμου 150.000 κατοίκων (οι Αχαρνές είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος στο λεκανοπέδιο της Αττικής) έχει τη μισή δύναμη από εκείνη που προβλέπεται.

men_4 Οργή από τους κατοίκους του Μενιδίου: Δεν ήταν στραβή, σκοτώθηκε ένα παιδί...

eleftherostypos.gr