Ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών προς τη Βουλή
03/11/2016 16:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών προς τη Βουλή

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, το συλλαλητήριο των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας. Οι φοιτητές, οι οποίοι προέρχονταν από σχεδόν όλες τις σχολές της Αθήνας και συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο, πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση των πανεπιστημίων, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, καθώς και τα προβλήματα στέγασης και σίτισης των φοιτητών ήταν τα βασικά σημεία της διαμαρτυρίας τους.

Αυτήν τη στιγμή η κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας διεξάγεται κανονικά.

Και στη Θεσσαλονίκη

Στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης κατέληξε το μεσημέρι η πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς και κινήθηκαν στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Βενίζελου, διαδηλώνοντας κατά των πολιτικών της κυβέρνησης στα θέματα παιδείας και κατά των μνημονίων. Στην εξωτερική είσοδο του Διοικητηρίου (ΥΜΑ-Θ) ανάρτησαν πανό με το σύνθημα “Δε χαρίζουμε τις σπουδές μας και το μέλλον μας σε κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ”.

“Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν σύλλογοι φοιτητών από το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για δωρεάν σπουδές και για το μέλλον που μας αξίζει και μας στερούν” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της γραμματείας του ΜΑΣ, Γιάννης Βασιλειάδης. “Δε θα κάνουμε βήμα πίσω, συνεχίζουμε με τοπικές κινητοποιήσεις αλλά και με συμμετοχή στην πανελλαδική εργατική απεργία" κατέληξε.

imerisia.gr