Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Ελληνικού από πρόσφυγες και μετανάστες [εικόνες – βίντεο]
02/06/2017 16:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Ελληνικού από πρόσφυγες και μετανάστες [εικόνες – βίντεο]

Ομαλά και χωρίς αντιδράσεις ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής η μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση των περίπου 500 μεταναστών και προσφύγων από τις τρεις δομές του Ελληνικού, ενώ λίγο μετά τις 08:30 ξεκίνησε η η επιβίβαση των πρώτων από αυτούς στα πούλμαν που έχει μισθώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Αρχικά ολοκληρώθηκε η επιβίβαση προσφύγων και μεταναστών από την αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Συγκεκριμένα 168 άτομα έχουν επιβιβαστεί σε τέσσερα πούλμαν του ΔΟΜ προκειμένου να μεταφθερούν στη Θήβα και δύο αστικά λεωφορεία με κατεύθυνση το τμήμα αλλοδαπών για εξακρίβωση στοιχείων.

metanastes-prosfyges-elliniko-1000-715x358 ολοκληρώθηκε η εκκένωση του ελληνικού από πρόσφυγες και μετανάστες [εικόνες - βίντεο>

Στο χώρο βρέθηκε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θήβα.

Εξάλλου, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ρεμπέκα Μάρει ανέφερε ότι η Οργάνωση προσέφερε τον τελευταίο χρόνο υποστήριξη στους πρόσφυγες σε θέματα ψυχικής και αναπαραγωγικής υγείας και «αυτή η διαδικασία εκκένωσης δεν μας βοηθάει να έχουμε συνέχεια στην περίθαλψη που προσφέρουμε. Ελπίζουμε αυτή η συνέχεια να υπάρξει».

e.lliniko5-1300 ολοκληρώθηκε η εκκένωση του ελληνικού από πρόσφυγες και μετανάστες [εικόνες - βίντεο>

Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η επιβίβαση των προσφύγων και μεταναστών από το γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα, επιβιβάστηκαν 108 άτομα σε τρία πούλμαν προκειμένου να κατευθυνθούν στη Θήβα. Τώρα η επιχείρηση επικεντρώνεται στην τελευταία από τις τρεις δομές, αυτή στο γήπεδο του χόκεϊ.

elliniko3-1300 ολοκληρώθηκε η εκκένωση του ελληνικού από πρόσφυγες και μετανάστες [εικόνες - βίντεο>

eleftherostypos.gr