ΟΑΣΘ: Σε επίσχεση εργασία επ
19/08/2016 12:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΟΑΣΘ: Σε επίσχεση εργασία επ' αόριστον από Δευτέρα 22 Αυγούστου οι εργαζόμενοι

Σε επίσχεση εργασία επ΄ αόριστον προχωρούν από την προσεχή Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως αποφάσισαν στη συνεδρίασή τους σήμερα και γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δεν κυκλοφορούν λεωφορεία στους δρόμους, ενώ καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους.

«Δεν πάει άλλο με τον εμπαιγμό», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας “¨θέλουμε τη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη χθες και αυτά που λέει ότι εμείς δεν κλειδώνουμε το ραντεβού μας είναι ψέματα”.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, για την προσφυγή στη δικαιοσύνη από μέρους της διοίκησης του ΟΑΣΘ ο κ. Τσερμενίδης μας είπε «θα απαντήσουμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο. Θα προσφύγουμε και εμείς στη δικαιοσύνη. Είναι δυνατόν να μην μας πληρώνουν και να κινούνται και νομικά εναντίον μας. Και εμείς τον ξέρουμε τον νομικό δρόμο και μπορούμε να διεκδικήσουμε και αλλιώς τα δεδουλευμένα μας, που υπερβαίνουν για τος 2.300 τα 6,3 εκατ. ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης μας επεσήμανε ότι έχει συγκαλέσει ήδη έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων και τις επόμενες ώρες θα καθοριστούν και οι δικές τους κινήσεις.

Διάλογος για όλα

Τη διάθεση να συζητήσουν ακόμα και την αλλαγή της σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με τον ΟΑΣΘ, όπως αυτή κυρώθηκε με το Ν. 3652/2008, προτίθεται να συζητήσει η διοίκηση του οργανισμού με τον αρμόδιο υπουργό.

Οπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, “δεν θέλουμε να προσφύγουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Δεν έχουμε πρόθεση να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Αυτό που ζητάμε διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αλλά και όλοι οι φορείς στην πόλη, είναι ο διάλογος”.

Υπογραμμίζεται ότι αυτήν την ώρα συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που σήμερα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, προκειμένου να καθορίσουν το επόμενό τους βήμα σε επίπεδο κινητοποιήσεων. Από την απόφασή τους θα κριθεί και το εάν η διοίκηση του οργανισμού θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, όπως μας επισήμανε ο κ. Στεφανίδης. Τονίζεται ότι η σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με τον ΟΑΣΘ, που κυρώθηκε με τον προαναφερόμενο νόμο, έχει ημερομηνία λήξης την παρέλευση δύο ετών από την ολοκλήρωση του υπό εκτέλεση ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης και των τυχών τροποποιήσεων που ενδέχεται να επέλθουν στην ανωτέρω σύμβαση. Μεταξύ άλλων ο κ. Στεφανίδης μας επισήμανε ότι το ελληνικό δημόσιο όντως οφείλει ποσό άνω των 130 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ, ο οποίος με τη σειρά του χρωστά 95 εκατ. ευρώ -6,3 εκατ. ευρώ μισθοδοσία, πάνω από 20 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, ΦΠΑ 7 εκατ. ευρώ και προμηθευτές 2 εκατ. ευρώ-. Παράλληλα, ο ίδιος μας επισήμανε ότι ποσό ύψους 27 εκατ. ευρώ απαιτούνται προκειμέου να γίνει ο διεθνής διαγωνισμός και να αντικατασταθούν 90 λεωφορεία του οργανισμού, διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο και “ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Και αναρωτιέμαι αν θα προλάβουμε με όλες αυτές τις καθυστερήσεις”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεφανίδης μας επισήμανε ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών που είχαν προμηθευτεί για τον μήνα Αύγουστο την κάρτα απεριορίστων διαδρομών και την οποία δεν χρησιμοποίησαν λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. “Ο συμψηφισμός θα γίνει κατά την αγορά της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τον επόμενο μήνα”, μας υπογράμμισε.

imerisia.gr