Ο «χάρτης» των απεργιών - Σε ποιές πόλεις κινητοποιήθηκαν οι μικρομεσαίοι
04/02/2016 19:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «χάρτης» των απεργιών - Σε ποιές πόλεις κινητοποιήθηκαν οι μικρομεσαίοι

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ για κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων τους. «Η συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ήταν για πρώτη φορά τόσο υψηλή και μαζική σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ:

Στην Αθήνα οι μικρομεσαίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν και οι έμποροι, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και βιοτέχνες του Νομού Ευβοίας, ενώ και στη Θεσσαλονίκη 95% των καταστημάτων παρέμειναν κλειστά και τα ταξί συμμετείχαν μαζικά στην απεργία.

Το 100% των καταστημάτων και επιχειρήσεων, ακόμα και των επισιτιστικών, έκλεισε στο Άργος, στα Τρίκαλα, την Αχαΐα, τη Κόρινθο, την Ναύπακτο, την Δράμα, τη Λάρισα, την Άρτα, την Κέρκυρα, τη Θήβα, την Καρδίτσα, την Ξάνθη, την Πιερία, τη Ροδόπη, τη Φλώρινα, τον Έβρο, τα Ιωάννινα (όπου οι επισιτιστικές επιχειρήσεις θα παρέμεναν κλειστές μέχρι τις 12 το μεσημέρι), τη Χίο (όπου οι επισιτιστικές επιχειρήσεις θα άνοιγαν μετά τις 13.00) και τη Λαμία (οι επισιτιστικές επιχειρήσεις θα παρέμεναν κλειστές έως και τις14.00).

ΣτοΝ Νομό Λακωνίας επίσης το 99% των καταστημάτων και των επισιτιστικών επιχειρήσεων έκλεισε.

Στη Βέροια όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά, με εξαίρεση τα αρτοποιεία, όπως και στα Χανιά με εξαίρεση τις επιχειρήσεις επισιτισμού.

Στη Τρίπολη, όπου επίσης το 100% των καταστημάτων έκλεισε, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία στα μπλόκα των αγροτών.

Στη Καβάλα, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Μυτιλήνη, τις Σέρρες και το Ναύπλιο καταστήματα και επιχειρήσεις έκλεισαν σε ποσοστό 98%, ενώ 95% των καταστημάτων έκλεισε στη Κοζάνη, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, στον νομό Μεσσηνίας και στον νομό Μαγνησίας (συμπεριλαμβανομένων και των επισιτιστικών επιχειρήσεων).

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας έκλεισε το 90% των καταστημάτων και επιχειρήσεων, το 80% στο νομό Νάουσας και το 70% στο σύνολο του νομού Δωδεκανήσων.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο!Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.