Ο... σύντροφος χειρουργός και άλλες ιστορίες
15/02/2018 15:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο... σύντροφος χειρουργός και άλλες ιστορίες

Έπαρση, ασυδοσία, αλαζονεία. Λέξεις που περιγράφουν την σύγχρονη κοινωνία, αλλά δεν θα περίμενε κανείς να χαρακτηρίζουν πιστά έναν επιστήμονα.

Εισάγεται στο πανεπιστήμιο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τελειώνει αποφασίζοντας να ακολουθήσει μία βαριά και επικίνδυνη -κυρίως για όσους θα τον συναντούσαν- ειδικότητα. Παρά τους τίτλους σπουδών που έφερε στο όνομα του δεν υπήρχε καμία αναφορά του ονόματός του σε επιστημονικές εργασίες, όπως είναι αναγκαίο παγκοσμίως για την πιστοποίηση ενός μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

Ωστόσο, όλα είναι πιθανά στο ελληνικό κράτος, όταν έχεις σχέσεις με την πολιτική εξουσία. Εφοδιασμένος πλέον με την απαραίτητη “γνώση” ξεκινά να ασκεί το επάγγελμά του. Και από εδώ ξεκινά ένας κατάλογος των “έργων” : χειρουργεί χωρίς ενδείξεις, μειώνει τους κατωτέρους του, σφετερίζεται τα χειρουργεία των νεωτέρων του.

Όμως δεν σταματάει εδώ: δεν διστάζει να βλάψει το ίδιο το κράτος που δίκαια ή όχι τον βοήθησε χρησιμοποιώντας ακριβά υλικά χωρίς να τα έχει ανάγκη ζημιώνοντας το ίδρυμα που εργαζόταν.

Τα έργα του έγιναν γνωστά και απομακρύνθηκε από την θέση του.

Ωστόσο, το κράτος δεν μαθαίνει και παρά την απομάκρυνση του επανέρχεται. Αυτή την φορά πιο ασύδοτος, αλαζονικός και επικίνδυνος από ποτέ τόσο για τους ασθενείς του, τους συναδέλφους του και το ίδιο το κράτος.

Του δίνεται, λοιπόν, μια δεύτερη ευκαιρία. Η αχαριστία του όμως τον οδηγεί στα ίδια λάθη προδίδοντας την εμπιστοσύνη όλων όσων πίστεψαν στην αλλαγή του. Η τύχη σταμάτησε να είναι με το μέρος του και απομακρύνεται ξανά από την δουλειά του. Παρόλα αυτά, ποιος είπε ότι δεν μπορεί να βλάψει τους άλλους έστω από μακριά;

Τυφλωμένος πλέον από το μίσος του προς όλους χρησιμοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα πλήττοντας όσους κατάφεραν όσα ο ίδιος δεν μπόρεσε ποτέ. Γιατί η αλαζονεία δεν έχει όρια και στην σύγχρονη εποχή σπάνια τιμωρείται…

Θα πρέπει όμως να γνωρίζει, ότι στο τέλος πάντα επικρατούν οι άξιοι των φαύλων.

Το… τρις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού… σύντροφε χειρουργέ.