Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει την ανακαίνιση των νοσοκομείων παίδων – Μέσα στο 2017 τρία νέα έργα
31/05/2017 15:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει την ανακαίνιση των νοσοκομείων παίδων – Μέσα στο 2017 τρία νέα έργα

Δυο μόλις εβδομάδες από τα εγκαίνια των δύο ορόφων στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», ο ΟΠΑΠ πιστός στη δέσμευσή του, ενεργοποιεί τρία νέα έργα.

Οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ, πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες προχωρούν άμεσα στις εργασίες ανακαίνισης δύο επιπλέον νοσηλευτικών μονάδων στα δύο νοσοκομεία και στη δημιουργία κεντρικής αποστείρωσης στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία». Πρόκειται για τα τρία νέα έργα που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2017και θα συμβάλλουν περαιτέρω στη «μεταμόρφωση» των νοσοκομείων δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά.

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει την ανακαίνιση των νοσοκομείων παίδων – Μέσα στο 2017 τρία νέα έργα 259572 photo

Το πλάνο ανακαίνισης για το 2017

Την τρέχουσα χρονιά, θα πραγματοποιηθεί πλήρης αναδιαρρύθμιση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του Ισογείου του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», εμβαδού 600 m2περίπου και στην Β΄ Παθολογική Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική Μονάδα του 1ου Ορόφου (Πτέρυγας Α) του Νοσοκομείου «Π. & Α. Κυριακού», συνολικού εμβαδού 550 m2 και δυναμικότητας 20 κλινών. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί Κεντρική Αποστείρωση στο ισόγειο του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία»,εμβαδού600 m2 περίπου. Στις εργασίες προβλέπεται η ένταξη χώρων υγιεινής σε όλους τους θαλάμους νοσηλείας, καθώς και πλήρης εκσυγχρονισμός των Η/Μ εγκαταστάσεων, περιλαμβανομένου Κλιματισμού – Θέρμανσης – Αερισμού με βάση τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές. Επίσης, προβλέπεται η εγκατάσταση νέου ιατρικού - ξενοδοχειακού – εξοπλισμού.

ΗΕπικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας τουΟΠΑΠ, Γεωργία Λασανιάνου,δήλωσε χαρακτηριστικά:«Για τα παιδιά ονειρεύεσαι το καλύτερο και φροντίζεις να το δημιουργείς. Με αυτή την αρχή ξεκινήσαμε το 2014 και σήμερα είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το έργο που έχει γίνει στα δύο Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Κάθε ανακαινισμένη νοσηλευτική μονάδα που παραδίδουμε, μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό κληροδότημα για την Υγεία των παιδιών μας. Πιστοί στη δέσμευση μας, συνεχίζουμε το έργο μας, εξασφαλίζοντας στα παιδιά μας συνθήκες περίθαλψης κορυφαίου επιπέδου».

Από την πλευρά του ο Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, υπογράμμισε: Από τη δωρεά της ΟΠΑΠ ΑΕ στα δυο παιδιατρικά νοσοκομεία έχει ολοκληρωθεί το 35% του συνολικού έργου το οποίο περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των ορθοπεδικών και χειρουργικών τμημάτων του νοσοκομείου παίδων «Η Αγία Σοφία», του 5ου και του 6ου ορόφου της παιδιατρικής κλινικής. Μέσα στο 2017 θα γίνει πλήρης ανακαίνιση του τμήματος κεντρικής αποστείρωσης και της μονάδας ημερήσιας νοσηλείας του νοσοκομείου παίδων ‘’Η Αγία Σοφία’’. Αντίστοιχα έργα γίνονται και στο νοσοκομείο ‘’Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού’’».

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει την ανακαίνιση των νοσοκομείων παίδων – Μέσα στο 2017 τρία νέα έργα 259573 photo

Έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 35% του έργου

Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε το έργο της ανακαίνισης των δύο νοσοκομείων τον Απρίλιο του 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 19 έργα συνολικού εμβαδού 7.480 τετραγωνικών μέτρων. Συγκεκριμένα έχει γίνει πλήρης αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμός νοσηλευτικών μονάδων, χωρητικότητας 280 κλινών και θερμοκοιτίδων.

Επιπλέον έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επισκευές και παρεμβάσεις στις κεντρικές εισόδους, τα κλιμακοστάσια και τις αίθουσες αναμονής και έχει γίνει αντικατάσταση ενός ανελκυστήρα. Σε όλες τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία, περιλαμβάνεται η δημιουργία χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας, η εγκατάσταση νέου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ο πλήρης εκσυγχρονισμός των ηλεκτρικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.

Δείτε το βίντεο από τα έργα στα νοσοκομεία: