«Ντου» εργαζομένων στους δήμους στο υπουργείο Εσωτερικών [εικόνες & βίντεο]
28/12/2016 14:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ντου» εργαζομένων στους δήμους στο υπουργείο Εσωτερικών [εικόνες & βίντεο]

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους δήμους, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγο μετά τις δέκα το πρωί, μια ομάδα εργαζομένων σήκωσε τα ρολά ασφαλείας μπροστά από το υπουργείο με σκοπό να μπει μέσα στην στοά. Άμεση ήταν η αντίδραση από τους άντρες των ΜΑΤ οι οποίοι τους εμπόδισαν με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι με βασικά αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την παραμονή των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητούν αφενός να τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται και αφετέρου να μην απολυθούν όσοι εμπίπτουν στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το τελευταίο διάστημα δήμοι αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους», ενώ ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και τη μη απόλυσή τους.

eleftherostypos.gr