Νέο σοκ για τους συνταξιούχους: Οι Θεσμοί ζητούν δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις
21/01/2016 23:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο σοκ για τους συνταξιούχους: Οι Θεσμοί ζητούν δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις

Δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις ζητούν οι Θεσμοί, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εργασίας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κάτι που διαψεύδουν με δηλώσεις τους κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.

Οπως ανέφερε οι πηγές του υπουργείου, εκτός από τις μειώσεις, οι εκπρόσωποι των Θεσμών εξέφρασαν ανοικτά και τις διαφωνίες τους σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς τα θεωρούν ιδιαίτερα υψηλά.

Παράλληλα, ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίσεις για διάφορα σημεία του νομοσχεδίου καθώς και στοιχεία για την εθνική σύνταξη.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση οι εκπρόσωποι των Θεσμών δεν ζήτησαν δραστική περικοπή των συντάξεων.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. begar avatar
  begar 22/01/2016 00:34:52

  Σιγά το σοκ.
  Το ασφαλιστικό έχει καταρρεύσει και είναι θέμα χρόνου να το παραδεχτούμε και επίσημα.
  Αύριο το πρωί να κάνουμε εκλογές και να βγει ο Μητσοτάκης, πάλι περικοπές θα έχουμε.
  Μια φαληρισμένη χώρα είμαστε και δεν έχει σημασία ποιος φταίει, αφού ποτέ κανένας δεν θα πάει φυλακή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.