Νέο εδώλιο για το ΤΑΙΠΕΔ "στήνει" ο Εισαγγελέας, σε πείσμα των Βρυξελλών
13/12/2017 16:02
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο εδώλιο για το ΤΑΙΠΕΔ "στήνει" ο Εισαγγελέας, σε πείσμα των Βρυξελλών

Νέοεπεισόδιο στις σχέσεις Βρυξελλών - Αθήνας αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, Ανδρέα Καραφλού, με την οποία ζητεί εκ νέου την παραπομπή 6 μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014 που κρίθηκε μη επωφελής.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει έντονο επεισόδιο στο Eurogroup του περασμένου Μαΐου, όταν ο ΥΠΟΙΚ,Ευκλείδης Τσακαλώτος, δέχτηκε ομαδικά πυρά και του ετέθη ωςπροαπαιτούμενο για την αποδέσμευση της δόσης, η ποινική απεμπλοκή των μελών του ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων είναι και 3 Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας). Τότε κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών ασκήθηκε αναίρεσηαπότον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, καθώς επισημάνθηκε πως ήδη είχε ψηφιστεί διάταξη με την οποία υπήρχε ακαταδίωκτο για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπως είχε ψηφιστεί παλαιότερα και για τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα ο Άρειος Πάγος απάλλαξε τα 3 μέλη του ΔΣ που αρχικά κατηγορούνταν επίσης, και ζήτησενέακρίσηαπό το Συμβούλιο Εφετών για τους 6 εμπειρογνώμονες. Η αναίρεση αυτή ξεκλείδωσε τη δόση, αλλά προφανώςαπόσήμερα ο εκνευρισμός επανέρχεται.

Η νέα πρόταση

Ο κ. Καραφλός (ο οποίος είχε κάνει και την πρώτη πρόταση το καλοκαίρι και ανέλαβε εκ νέου την υπόθεση όπως προβλέπεται) με μια πρόταση 130 σελίδων ζητεί εκ νέου την παραπομπή στο εδώλιο των έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της γνωστής υπόθεσης "μη επωφελούς" αξιοποίησης ακινήτων. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Αλ. Λυκουρέζος και Ι. Γιαννίδης θα υποβάλλουν υπόμνημα προς το Συμβούλιο Εφετών με τα νομικά επιχειρήματά τους. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή τους ή μη, έχει το Συμβούλιο Εφετών, υπό νέα σύνθεση (σε σχέση με την πρώτη φορά).

capital.gr