Νέα τροπή στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του Ακη Τσοχατζόπουλου μέσα στη φυλακή
03/08/2016 18:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα τροπή στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του Ακη Τσοχατζόπουλου μέσα στη φυλακή

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο Άκης Τσιοχατζόπουλος στη ΣΤ πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, ο πρώην υπουργός χτυπήθηκε άγρια μέσα στο κελί του από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο. O ίδιος το διέψευσε και κατέθεσε μήνυση κατά της εφημερίδας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός που έχει καταδικαστεί για τις μίζες στα εξοπλιστικά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών σε άσχημη κατάσταση.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα όλα έγιναν για ασήμαντη αφορμή. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκε για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν και τότε ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του και άρχισε να τον χτυπάει άγρια.
“Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα” άκουσαν αυτόπτες μάρτυρες τον Στεφανάκο να λέει στον 70χρονο Άκη Τσοχατζόπουλο και στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων που λέγεται επίσης ότι δεν αντέδρασαν έγκαιρα για να προστατεύσουν τον πρώην υπουργό.
Μάλιστα λέγεται ότι παρόντες στο περιστατικό ήταν και ένας γνωστός ποινικολόγος, αν και δεν προβλεπόταν εκείνη την ώρα να βρίσκεται στους χώρους της φυλακής, αλλά και ο Νίκος Ρωμανός καταδικασμένος για τη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης, αν και το κελί του βρίσκεται στην πρώτη πτέρυγα και επίσης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Αλλη μαρτυρία

Σύμφωνα με μαρτυρία κρατουμένου που ήταν παρών στο περιστατικό, ο πρώην υπουργός ξυλοκοπήθηκε όχι απο τον Βασίλη Στεφανάκο, αλλά από τον αλβανικής καταγωγής και συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, Χάρι Κόκα.

Όπως καταγγέλει κρατούμενος και αυτόπτης μάρτυρας στο newsit ο πρώην υπουργός δέχθηκε αρχικά λεκτική επίθεση και μια σπρωξιά από τον Βασίλη Στεφανάκο.

Λίγη ώρα αργότερα ο 37χρονος, Αλβανός ποινικός, ενοχλημένος από την στάση του Άκη Τσοχατζόπουλου, τον γρονθοκόπησε τέσσερις φορές χωρίς, ωστόσο, το θύμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών.

"Φοβηθήκαμε όλοι και κλείστηκαμε στα κελιά μας. Το ίδιο και οι πρωταγωνιστές του περιστατικού", τονίζει ο κρατούμενος και αποκαλύπτει πως στο συμβάν ήταν παρών και ένας δικηγόρος.

Ο Στεφανάκος

Μέσω του συνηγόρου του, ο Βασίλης Στεφανάκος διαψεύδει ότι χτύπησε τον Ακη Τσοχατζόπουλο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του που είχε ως συνέπεια την διακομιδή του στο νοσοκομείο των φυλακών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι δεν έλαβαν καμία γνώση για μεταφορά του πρώην υπουργού Αμυνας στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, η πλευρά του Στεφανάκου διά του συνηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα, η εφημερίδα «Έθνος» δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδο της, φωτογραφία του εντολέα μου, κ. Βασίλη Στεφανάκου, με τη σημείωση: «Άγριος Ξυλοδαρμός Τσοχατζόπουλου από Στεφανάκο στη φυλακή». Το κείμενο αυτό, (ολόκληρη η σελίδα 28),είναι κατασκευασμένο και μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο. Είναι δε προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα μου και κοροϊδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου .

Επειδή ο σκοπός του λιβελλογραφήματος αυτού είναι γνωστός μόνο στους υπευθύνους της σύνταξης και δημοσίευσής του, καθώς και η σκοπιμότητα που εξυπηρετούν, σήμερα, σε επίσκεψη μου στη φυλακή, μου ανετέθη από τον θιγόμενο εντολέα μου η σύνταξη και κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά των υπευθύνων του εν λόγω ρυπαρογραφήματος».

«Λεκτική αντιπαράθεση με κάποια έκφραση βιαιότητας»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό στις φυλακές αναφέρει:

«Τη Δευτέρα στις 9:30 το πρωί βρεθήκαμε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού και συζήσαμε με τον πρώην υπουργό για το περιστατικό. Εκτός εμού, στη συνάντηση παρευρίσκοντο η κυρία Τσοχατζοπούλου, ο κ. Κανελλόπουλος, συνεργάτης του κ. Ραγκούση και η συνεργάτιδά μου δικηγόρος κυρία Κοτσώνη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του. Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσαλή, η αφορμή ήταν ασήμαντη και είχε να κάνει με τη ρύθμιση του φωτισμού.

«Επέστησα την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τη λήψη των αναγκαίων, κατά την κρίση τους, μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του πρώην υπουργού», καταλήγει ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου.

imerisia.gr