Νέα τουρκική πρόκληση: Τουρκικές πυραυλάκατοι παραβίάσαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα
15/05/2017 22:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα τουρκική πρόκληση: Τουρκικές πυραυλάκατοι παραβίάσαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Κρεσέντο προκλητικότητας από πλευράς της Άγκυρας για ακόμη μια φορά, με πυραυλάκατους του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού να παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου.

Οι δύο πυραυλάκατοι συμμετείχαν στην τουρκική ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος ’17» (“DenizKurdu”).

Τα τουρκικά πλοία παρέμειναν στα ελληνικά χωρικά ύδατα για περίπου 20 λεπτά.

Παράκτιο περιπολικό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούσε τα τουρκικά πολεμικά ενώ λίγη ώρα αργότερα έσπευσαν στο σημείο μια πυραυλάκατος και μια κανονιοφόρος που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.

ΥΠΕΞ για τη νέα τουρκική πρόκληση: Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Ως "κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου" καταγγέλλει το υπουργείο Eξωτερικών τη σημερινή παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή τoυ Αγαθονησίου.


Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει επίσης: "Είναι φανερό ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που δεν επιθυμούν τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών".

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχολίαζαν, παράλληλα, την "ανευθυνότητα ορισμένων στην Αθήνα που αντί να αναγνωρίσουν ότι στη συνάντηση του Πεκίνου άλλαξε η ημερήσια διάταξη της διμερούς συζήτησης και απομακρύνθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την αναθεωρητική του ρητορική, προσπαθούν να τροφοδοτήσουν ένταση ανακαλύπτοντας ανύπαρκτα θέματα". Τους καλούν δε να απαντήσουν στο πολύ απλό ερώτημα: "Θέλουν ο Τούρκος Πρόεδρος να αποδέχεται τη Συνθήκη της Λωζάννης ή όχι;".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-imerisia.gr