Νέα συγκέντρωση των κατοίκων στο Μενίδι για τον 11χρονο Μάριο
14/06/2017 22:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα συγκέντρωση των κατοίκων στο Μενίδι για τον 11χρονο Μάριο

Μπορεί σήμερα να αποφασίστηκαν τα μέτρα που θα πάρει η αστυνομία στην περιοχή του Μενιδίου, ωστόσο, η οργή των κατοίκων είναι μεγάλη. Για αυτό και συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες ενώ απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ζητώντας να βρεθεί ο δολοφόνος του Μάριου!

menidi-sigentrosi2-1000 νέα συγκέντρωση των κατοίκων στο μενίδι για τον 11χρονο μάριο - έκλεισαν την αττική οδό [εικόνες & βίντεο>

Η νέα πορεία των κατοίκων με κατεύθυνση το 6ο Δημοτικό Σχολείο, εκεί που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος, στην μοιραία γιορτή, ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης λίγο αφότου ο δήμαρχος ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της ΕΛΑΣ. Οι κάτοικοι τον γιούχαραν και κατευθύνθηκαν προς τον καταυλισμό των Ρομά.

menidi-sigentrosi-1300 νέα συγκέντρωση των κατοίκων στο μενίδι για τον 11χρονο μάριο - έκλεισαν την αττική οδό [εικόνες & βίντεο>

Περνώντας από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, οι κάτοικοί ξεκίνησαν και πάλι τα γιουχαρίσματα ενώ προπηλάκισαν έναν τσιγγάνο ο οποίος είχε συλληφθεί. Οι κάτοικοι έκλεισαν και την έξοδο 7 της Αττικής Οδού με αποτέλεσμα τα αμάξια να δημιουργήσουν κυκλοφοριακό κομφούζιο

Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας

Οι κάτοικοι του Μενιδίου διεκδικούν και περιμένουν κι άλλες παρεμβάσεις πέρα από αυτές της αστυνομίας, προκειμένου να ανακτήσουν το δικαίωμά τους σε μια ομαλή και ασφαλή καθημερινότητα. Μάλιστα, στο άκουσμα των αστυνομικών μέτρων που τίθενται σε ισχύ από αύριο, προκλήθηκε ένταση αφενός γιατί χαρακτηρίζονται αποσπασματικά που δεν λύνουν το πρόβλημα, αφετέρου, ορισμένοι είδαν «σκοπιμότητα» πίσω από τις ανακοινώσεις- να σταματήσουν, δηλαδή, οι κινητοποιήσεις. Αυτή την ώρα, οι κάτοικοι ξεκίνησαν πορεία προς το σχολείο του αδικοχαμένου Μάριου.

Νωρίτερα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε ευρεία σύσκεψη προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να οριστεί ένα νέο, σαφώς αυστηρότερο, επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης στην περιοχή του Μενιδίου, μετά τα τελευταία γεγονότα που εκτυλίχθηκαν και τις αποκαλύψεις για την κατάσταση ανομίας που επικρατεί, με αφορμή τον θάνατο ενός 11χρονου αγοριού από «αδέσποτη» σφαίρα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Ψωμάς.

Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, οι Αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Τοπαλίδης και Παναγιώτης Πολυμενέας, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Σπύρος Βρεττός, Οδυσσέας Καμπόλης και Σωτήριος Ντούρος και η ειδική σύμβουλος του Δήμου Κατερίνα Παπασταματίου.

Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας παρουσίασαν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους για την περιοχή, προσαρμοσμένος στις νέες ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί με τον ξεσηκωμό των κατοίκων και το κλίμα «εμφυλίου» που επικρατεί μετά τον θάνατο του μικρού αγοριού εντός του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου του.

Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού που παρουσιάστηκε περιλαμβάνουν:

-δημιουργία στο Δήμο Αχαρνών οργανωτικής δομής σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,

-ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας,

-σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών,

-περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) σε σταθερή βάση και

-επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε επιμέρους τομείς του Δήμου Αχαρνών.

Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης ότι θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν οι οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Για τις ανάγκες της καλύτερης οργάνωσης και του συντονισμού της μεγάλης επιχείρησης, αποφασίστηκε η μεταφορά της έδρας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στον Δήμο Φυλής, τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, αποφασίστηκε η αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί τόσο σε επίπεδο υλοποίησης, όσο και αποτελεσματικότητας, ανά δέκα ημέρες.

eleftherostypos.gr