Νέα επεισόδια ξέσπασαν στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο – Επενέβησαν τα ΜΑΤ [εικόνες]
26/10/2016 18:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο – Επενέβησαν τα ΜΑΤ [εικόνες]

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο hot sport της ΒΙΑΛ στη Χίο με συμπλοκές ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες που έβαλαν φωτιές σε κάδου σκουπιδιών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή διαμαρτυρία μιας γυναίκας από τη Συρία έξω από τους οικίσκους του Ευρωπαϊκού γραφείου υποστήριξης Ασύλου – European Asylum Support Office.

Η ένταση κορυφώθηκε και κατέληξε σε επίθεση της Σύριας κατά των υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου. Στη συνέχεια κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις, οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στους χώρους της ΒΙ.ΑΛ. Τα ΜΑΤ επενέβησαν καταστέλλοντας τις αντιδράσεις και απεγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους. Ο βοηθός Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου Γ. Κεβόπουλος βρίσκεται στη ΒΙ.ΑΛ. και διαπραγματεύεται με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προσπάθειά της να διαφύγει μια εργαζόμενη από τη Χίο , δέχτηκε επίθεση από τους πρόσφυγες και τραυματίστηκε. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, προς το παρόν επικρατεί ηρεμία με τη Σύρια να έχει μεταφερθεί στο «Σκυλίτσειο», επίσης τραυματισμένη.

Να σημειωθεί ότι, σε εγρήγορση βρίσκονταν από το πρωί οι δυνάμεις ασφαλείας υπό το φόβο εκδήλωσης επεισοδίων ύστερα από όσα προηγήθηκαν σε Λέσβο και Σάμο. Ενδεικτικό είναι ότι από το πρωί και στη Σούδα και στη ΒΙ.ΑΛ βρίσκονταν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής που ακόμη παραμένουν στον χώρο.

Στη Μόρια

Στο hot spot της Μόριας σήμερα, για μια ακόμα φορά, μπήκαν και «επιχείρησαν» προληπτικά άνδρες διμοιρίας των ΜΑΤ. Τέτοιες «προληπτικές» επιχειρήσεις γίνονται συνεχώς σε όλα τα hot spot και τους άλλους καταυλισμούς, όπου παραμένουν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας. Κι αυτό, γιατί θεωρείται από στελέχη των διωκτικών αρχών, ότι οι συνεχείς εξεγέρσεις των τελευταίων ημερών, όλες με αίτημα τη γρήγορη ολοκλήρωση διαδικασιών ασύλου, «μπορεί να λειτουργούν ως ντόμινο, με πιθανότητα πολύ δυσάρεστων προοπτικών».

epeisodia-xios1 epeisodia-xios2

eleftherostypos.gr