Μυστήριο με ανεξιχνίαστο πυροβολισμό στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι
01/08/2016 20:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μυστήριο με ανεξιχνίαστο πυροβολισμό στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι

Άγνωστοι πυροβόλησαν το κτήριο όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες αλλά και η πρεσβεία του Μεξικού και η σφαίρα καρφώθηκε στον 4ο όροφο κάτω ακριβώς από το σημείο όπου βρίσκεται η σημαία της χώρας, σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές ασφαλείας.

Στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία και φυσικά να διαπιστώσουν τι όπλο που χρησιμοποιήθηκε και αν αυτό παραπέμπει σε συγκεκριμένες οργανώσεις.

Οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια: Πρώτον άγνωστοι να ήθελαν να χτυπήσουν την πρεσβεία του Μεξικού όμως αστόχησαν και η σφαίρα καρφώθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω στη τζαμαρία του κτηρίου. Για το λόγο αυτό έχει ενημερωθεί η Αντιτρομοκρατική ενώ αξίζει να τονισθεί ότι πριν λίγες εβδομάδες στην πρεσβεία είχαν εισβάλλει μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας”.

Το δεύτερο θέλει στόχος να ήταν τα γραφεία χρηματιστηριακή εταιρείας η οποία στεγάζεται στο ίδια κτήριο με την πρεσβεία του Μεξικού στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας από κάποιους που ήθελαν να στείλουν ένα “μήνυμα” όμως το γεγονός ότι στον 5ο όροφο στεγάζεται η πρεσβεία “υποχρεώνει” τις αρμόδιες αρχές να εξετάσουν όλα τα σενάρια.

Την τρύπα από τη σφαίρα εντόπισε λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι υπάλληλος και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

«Μας είπαν ότι έγινε την Κυριακή το πρωί. Πέρασε ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα με κουκούλα. Πυροβόλησαν στον αέρα. Σήμερα το πρωί μια υπάλληλος της χρηματιστηριακής εταιρίας είδε την οπή στο παράθυρο και κάλεσε την αστυνομία», ανέφερε η θυρωρός του κτιρίου που στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικό.

eleftherostypos.gr