Μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τα ξημερώματα
01/08/2016 12:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τα ξημερώματα

Άγνωστοι έσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν μπογιές σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο κεντρικό κτίριο των ΑΝΕΛ τα ξημερώματα.

Αναλυτικά, στις 3 τα ξημερώματα, επιτέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, στις 03:25 στην οδό Ιφιγενείας και Αριστείδου στην Καλλιθέα και στις 03:30 στη συμβολή των οδών Αγίας Ζώνης και Καραγιάννη στην Κυψέλη.

Επίσης, στις 3 τα ξημερώματα άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στην είσοδο των κεντρικών γραφείων των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη συμβολή της Λεωφόρου Συγγρού με την Χαροκόπου.

Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έγινε καμία προσαγωγή.

Καταδικάζει η ΝΔ

Η ΝΔ, με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γ.Κουμουτσάκου, καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις και τους βανδαλισμούς των γνωστών-αγνώστων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

«Σταθερή θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός των νόμων, της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών. Σταθερή είναι και η θέση της ότι η βία δεν είναι ανεκτή απ' όπου και εάν προέρχεται και έναντι οποιουδήποτε και εάν στρέφεται» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας παράλληλα πως τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από κανέναν δημοκράτη πολίτη, από καμία πολιτική δύναμη του δημοκρατικού τόξου».

«Οι επιθέσεις αυτές» συμπλήρωσε «είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα πράξεων ανομίας που ξεκινούν από καταλήψεις και βανδαλισμούς δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και χθες έφτασαν μέχρι την ακραία αθλιότητα προσβολής Ιερού Ναού».

«Για το τελευταίο αυτό γεγονός, που προσέβαλε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν έχει εκδώσει καμιά ανακοίνωση καταδίκης. Η απαράδεκτη σιωπή τους είναι η εκκωφαντική επιβεβαίωση της ιδεολογικής - κομματικής ανοχής και κάλυψης που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους λεγόμενους "αντιεξουσιαστές". Ο κ. Τσίπρας καλείται να βάλει, επιτέλους, τέλος στο "εκκρεμές", που κινείται μεταξύ της κάλυψης και της ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανομία και της επιβεβλημένης από το νόμο ριζικής αντιμετώπισής της. Το ερώτημα είναι εάν τελικά το μπορεί» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

imerisia.gr