Μουζάλας: Δεν συμφωνήσαμε για στρατόπεδο 50.000 προσφύγων - Ανησυχώ για το δημοσίευμα του Spiegel
25/10/2015 12:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μουζάλας: Δεν συμφωνήσαμε για στρατόπεδο 50.000 προσφύγων - Ανησυχώ για το δημοσίευμα του Spiegel

Τους φόβους τους για ασφυκτικές πιέσεις που θα δεχθεί η Ελλάδα ώστε να δημιουργήσει τεράστια κέντρα φιλοξενίας έως και 50.000 προσφύγων, όπως αποκάλυψε το Spiegel, εκφράζει με δηλώσεις τους στο Mega ο υπουργός αναπληρωτής για το Μεταναστευτικό Γ. Μουζάλας «Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πέσουμε πάνω σε μία τέτοια πρόταση στη Σύνοδο Κορυφής, όμως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει μια κωμόπολη προσφύγων» τόνισε.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel σχετικά με την δημιουργία δύο καταυλισμών προσφύγων στην Ελλάδα για 50.000 πρόσφυγες, ο αναπληρωτής υπουργός για το Μεταναστευτικό, κ. Γιάννης Μουζάλας, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία».

O κ. Μουζάλας δήλωσε ότι «Η μόνη συμφωνία που υπάρχει και έχει αποσπάσει τις θετικές γνώμες είναι η συμφωνία είναι με τον ΟΗΕ να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία για να φτιάξουμε δύο χώρους φιλοξενίας των 8 με 10 χιλιάδων ένα στην Αττική και ένα στη Μακεδονία».

Στην συνέχεια ο Γιάννης Μουζάλας σημείωσε ότι: «Αυτό που είχαμε σχεδιάσει για το Λαύριο και τη Θεσσαλονίκη είναι τα λεγόμενα hot-spots, δύο χώροι για την ταυτοποίηση των προσφύγων, 1.500 ατόμων στο Λαύριο και 1.000 ατόμων στη Θεσσαλονίκη. Και αυτό στην περίπτωση που οι εισροές στα νησιά συνέχιζαν να είναι μεγάλες».

Σε ερώτηση για το αν τον ανησυχεί το δημοσίευμα του Spiegel και πως θα ανταποκριθεί η ελληνική κυβέρνηση αν το θέμα τεθεί στην σημερινή σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μουζάλας είπε: «Μας ανησυχεί που γράφεται κάτι τέτοιο. Η κυβέρνηση έχει συζητήσει μόνο για τους χώρους που αναφέραμε.

Επισήμανε όμως ότι: «Είναι όμως μια πιθανότητα να πέσουμε πάνω σ' αυτό το θέμα το απόγευμα στη Σύνοδο. Η απάντησή μας θα είναι όχι. Έχουμε πει επανειλλημένα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε στην χώρα μας ένα τεράστιο στρατόπεδο 60.000 ανθρώπων, για την Ελλάδα είναι μια μεγάλη πόλη. Δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι στην Ελλάδα, μόνο στην Ιορδανία. Ακόμα και αν υπάρξουν οικονομικά ανταλλάγματα δεν μπορεί να γίνει. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα. Tο πρόβλημα είναι πολιτικό, κοινωνικό, έχει ζητήματα διαχείρισης. Πιθανόν να είναι μια πρόταση πανικού μπροστά στο πρόβλημα. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια κωμόπολη προσφύγων στην Ελλάδα».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.