Μηνυτήρια αναφορά Μαρινάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
23/06/2017 19:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μηνυτήρια αναφορά Μαρινάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσέφυγε, με μηνυτήρια αναφορά, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, καταγγέλλοντας "σκευωρία σε βάρος του, η οποία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης".

Ουσιαστικά, στρέφεται κατά του αξιωματικού του λιμενικού σώματος, ο οποίος εμφανίζεται σε δημοσιοποιημένες συνομιλίες, να συνομιλεί με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη, ο οποίος εκτίει ποινή για την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1.

Με τη μηνυτήρια αναφορά του, ο κ. Μαρινάκης στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ο οποίος είχε οποιαδήποτε μορφή συμμετοχικής δράσης στη σκευωρία, που όπως επισημαίνει, σε δήλωσή του, εξυφάνθηκε εις βάρος του. Αναφέρεται δε ειδικά - σε δήλωσή του - στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Την αναφορά του παρέλαβε ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να χρεωθεί σε αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό για να ξεκινήσει άμεσα η διερεύνηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης, που έχει προκαλέσει και πολιτική θύελλα.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρει τα εξής:

"Τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκαν. Οι διαστάσεις της εις βάρος μου μεθοδευμένης, κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρίας, καθημερινά μεγεθύνονται από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αποκαλύπτονται οι συντελεστές και η ευτέλεια των μεθόδων τους. Η μικρότητα που τις χαρακτηρίζει και η σκοπιμότητα την οποία υπηρετούν.

Ποτέ δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων και για κανέναν λόγο. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

Η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού "κιτρινισμού" και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής.

Τους διαβεβαιώνω ότι δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω. Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν.

Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα.

Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωριών. Αυτή είναι η δική μου απάντηση".

capital.gr