Μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου
11/05/2016 17:46
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, φιλικού της προσώπου της που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και συγγενικών της προσώπων, υπέβαλε ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος της Marfin, Ανδρέας Βγενόπουλος.

Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας της MIG αναφέρθηκε σε προσπάθεια κάποιων που δεν κατονόμασε να του αποσπάσουν χρήματα που όπως είπε του ζητήθηκε να τα βάλει μέσα σε βιβλίο το οποίο αργότερα του ειπώθηκε το βιβλίο να «γίνει βιβλιοθήκη».

O κ. Βγενόπουλος, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, σημείωσε ότι η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως της δωροληψίας δικαστικού λειτουργού, της απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθήκοντος.

Οι παράνομες πράξεις σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο στελεχών της MIG και του ελέγχου της κας Θάνου στην κα Τσατάνη.

Όπως είπε ο κ. Βγενόπουλος δεν θα δώσει λεπτομέρειες γιατί η έρευνα θα γίνει από τη δικαιοσύνη και όχι από τα μέσα ενημέρωσης.

«Αναμένω την αντίδραση της κας Θανου που πιθανότατα θα μου κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της. Αν επιχειρηθεί επικοινωνιακή διαχείριση θα με δείτε σύντομα μπροστά σας», συνέχισε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο στελεχών της MIG που εκδόθηκαν, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, στην Κύπρο είπε ότι στην περίπτωσή τους «ουδέν μεμπτόν» και ότι δεν έπρεπε μα εκδοθούν αφού η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι ότι τον Νοέμβριο του 2011 θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει σε απομείωση της αξίας των ελληνικών στοιχείων της τράπεζας η οποία δεν έγινε (γιατί έλλειπαν στοιχεία) ενώ αναφέρθηκε σε άλλη υπόθεση που έκρινε το Συμβούλιο Εφετών, δύο μήνες πριν την έκδοση των δύο στελεχών της MIG, έκδοσης Ελλήνων στην Ιταλία για συμμετοχή τους σε επεισόδια στη γειτονική χώρα και οι οποίοι δεν εκδόθηκαν ποτέ.

«Η κα. Θάνου θα έπρεπε να ερευνήσει αλλά να κρατήσει την έρευνα μυστική και όχι να διασύρει την ελληνική δικαιοσύνη… Νομίζω ότι η πολιτική επηρεάζει παρά πολύ την κα. Θάνου» συνέχισε.

«Με τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κας Θάνου και του κ. Παπαγγελόπουλο η ελληνική δικαιοσύνη εμφανίζεται να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κύπρου. Θα έπρεπε να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Η MIG έχει καταγγείλει μια σειρά κακόπιστες ενέργειες της κυπριακής δικαιοσύνης. Κύριες υπουργέ Δικαιοσύνης δεν μπορεί να μείνετε στην ιστορία ως ο υπουργός που έβλεπε τα τρένα να περνούν. πρέπει να επέμβετε άμεσα. Να αναστείλετε την έκδοση των δύο στελεχών της MIG στην Κύπρο», κατέληξε και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον ρώτησε αν είναι σίγουρος ότι ο κ. Παπαγελόπουλος «είναι το νέο και άφθαρτο στο πόλεμο κατά της διαπλοκής;».

«Εμείς στη MIG θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία. Η δέσμευσή μας είναι σημαντικής στην προσπάθειά μας για ανάπτυξη», κατέληξε ο επικεφαλής της MIG.

eleftherostypos.gr