Μήνυση Λιντζέρη κατά των προστατευόμενων μαρτύρων και παντός συνυπευθύνου
23/02/2018 18:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήνυση Λιντζέρη κατά των προστατευόμενων μαρτύρων και παντός συνυπευθύνου

Δεν είχα καν την αντικειμενική δυνατότητα ως πρόεδρος του ΕΟΦ να επηρεάσω ή να διαμορφώσω τις τιμές των φαρμάκων, δήλωσε ο πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Δημ. Λιντζέρης, ο οποίος προχώρησε σε μήνυση κατά των προστατευομένων μαρτύρων που τον κατονομάζουν ως "χρηματιζόμενο" στην υπόθεση Novartis.

O κ. Λιντζέρης υπέβαλε μήνυση σε βάρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ στρέφεται και κατά κάθε άλλου συνυπευθύνου ή συμμέτοχου που ενδεχομένως προκύψει κατά τη διάρκεια της έρευνας.

"Πολιτική σκοπιμότητα"

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θεωρεί στη μήνυση που κατέθεσε διά του συνηγόρου του Αντ. Βγόντζα πως ο ισχυρισμός του μάρτυρα ότι "στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργεί ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας", υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και γίνεται με στόχο να δημιουργηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις:

"Η αλήθεια είναι ότι στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ δεν με τοποθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Προτάθηκα από τον τότε υπουργό Υγείας και τοποθετήθηκα από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επί της ουσίας υπήρξα πρόσωπο κοινής αποδοχής από την πλειονότητα των πολιτικών παρατάξεων… Ως εκ περισσού δηλώνω ότι ούτε ταμίας υπήρξα κανενός, ούτε εξυπηρετήσεις έχω προσφέρει, ούτε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό έχω λάβει" αναφέρει και χαρακτηρίζει τις μαρτυρίες ανυπόστατες, καθώς "βρίθουν ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών" και θίγουν την τιμή και την υπόληψη του.

"ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ"

Παράλληλα επισημαίνει πως για πρώτη φορά επί των ημερών του στον ΕΟΦ "όλες οι φάσεις, όλες οι διαδικασίες και όλες οι προτεινόμενες τιμές με αναλυτική αιτιολόγηση ανά φάρμακο αναρτόνταν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ", σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν είχε καν την αντικειμενική δυνατότητα να διαμορφώσει ή να επηρεάσει την τιμή των φαρμάκων: "Από τις παράνομες πράξεις τους (σ.σ των προστευόμενων μαρτύρων) έχω υποστεί μέγιστη ηθική βλάβη, ουσιώδη μείωση και βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής μου και τέθηκε σε κίνδυνο το καλό μου όνομα και η επαγγελματική μου φήμη".

capital.gr