Μετατάξεις και αποσπάσεις με υπουργικές αποφάσεις και αδιαφανή κριτήρια στο ΕΚΑΒ
18/04/2016 18:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετατάξεις και αποσπάσεις με υπουργικές αποφάσεις και αδιαφανή κριτήρια στο ΕΚΑΒ

Μετά τις καταγγελίες και την ερώτηση στη Βουλή για τις παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας στον διαγωνισμό για την πρόσληψη 100 εντατικολόγων γιατρών, νέες καταγγελίες με ανάλογο περιεχόμενο έρχονται τώρα στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά για το ΕΚΑΒ.

Μετατάξεις και αποσπάσεις στο ΕΚΑΒ χωρίς την τήρηση των νόμιμων και προβλεπόμενων διαδικασιών καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου, τονίζοντας αφενός μεν την παράτυπες μετακινήσεις, αφετέρου την αποδυνάμωση του προσωπικού, διασωστών και διοικητικών.

«Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί με Υπουργικές αποφάσεις να γίνονται μετατάξεις και αποσπάσεις εργαζομένων του ΕΚΑΒ σε άλλες υπηρεσίες αποδυναμώνοντας τον Οργανισμό από διασώστες και διοικητικό προσωπικό χωρίς να τηρείται καμία διαδικασία αξιοκρατίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Όπως επισημαίνεται από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, παρόλο που στο ΕΚΑΒ υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει είτε από ΑΕΙ είτε από ΤΕΙ και έχουν κάνει αίτηση για μετάταξη, το Υπουργείο χωρίς να λάβει υπόψη τα παραπάνω αιτήματα, επιλεκτικά μετατάσσει-αποσπά υπαλλήλους με Υπουργικές αποφάσεις.

e-typos.com