Μενίδι: Μολότοφ και χημικά στη νέα πορεία
13/06/2017 00:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μενίδι: Μολότοφ και χημικά στη νέα πορεία

Δεν κοπάζει η οργή των κατοίκων του Μενιδίου μετά την ανείπωτη τραγωδία που στοίχισε τη ζωή του 11χρονου Μάριου, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Για τέταρτη μέρα σήμερα, οι κάτοικοι του Μενιδίου βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να εναντιωθούν στην εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή τους. Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ, σοβαρά επεισόδια βρίσκονταν σε εξέλιξη, καθώς νεαροί είχαν στήσει οδοφράγματα στη συμβολή της Λιοσίων με την οδό Αριστοτέλους και συνέχιζαν να πετάνε πέτρες και μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, που απαντούσαν με χημικά.

Λίγο αργότερα η κατάσταση εκτονώθηκε και οι δρόμοι στην περιοχή παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμεναν στο σημείο, καθώς η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου.

Νωρίτερα, γονείς με τα παιδιά τους, επαγγελματίες και κάτοικοι του Μενιδίου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καράβου, πραγματοποιώντας πορεία προς τον σταθμό του ΟΣΕ, με σύνθημα "έξω η πρέζα απ' το Μενίδι", για να διαμαρτυρηθούν για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου από σφαίρα.

Όταν η κεφαλή της πορείας (γύρω στις 8 το βράδυ) έφτασε στις γραμμές του τρένου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Κύπρου, διμοιρίες των ΜΑΤ διέκοψαν την πορεία. Αμέσως υπήρξε αντίδραση από ομάδα πολιτών, που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και εκείνοι τους απώθησαν με χρήση χημικών.

Η ένταση στη συνέχεια μεταφέρθηκε πάνω στις γραμμές του τρένου, καθώς στην πορεία μπήκαν και ομάδες κουκουλοφόρων, πετώντας πέτρες και μολοτοφ στα ΜΑΤ, που βρίσκονταν έξω από τις γραμμές.

capital.gr