Με την σημαία ανάποδα και με συνθήματα «υποδέχθηκαν» τον Τσίπρα στο Λασίθι [εικόνες & βίντεο]
21/12/2016 17:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με την σημαία ανάποδα και με συνθήματα «υποδέχθηκαν» τον Τσίπρα στο Λασίθι [εικόνες & βίντεο]

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, οι προετοιμασίες στην Κριτσά, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του πρωθυπουργού στην Ανατολική Κρήτη, είναι πυρετώδεις. Τόσο πυρετώδεις που τα πάνω ήρθαν κάτω… στην κυριολεξία.

Κάτοικοι της Κριτσάς επέλεξαν έναν ιδιαίτερα εύγλωττο αλλά και συμβολικό τρόπο να υπενθυμίσουν στον πρωθυπουργό πως τα πάντα έχουν ανατραπεί σ’ αυτή τη χώρα, ακόμη και η σημαία της. Η γαλανόλευκη στο χωριό κυματίζει ανάποδα, περιμένοντας να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται πως στην ναυσιπλοΐα, όταν μια σημαία κυματίζει ανάποδα, σημαίνει πως το πλοίο βρίσκεται σε κίνδυνο. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί από τους κατοίκους, πιθανώς η κίνησή τους να θέλει να δείξει στον Αλέξη Τσίπρα πως η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Και στο Λασίθι περίμενε «θερμή» υποδοχή τον Αλέξη Τσίπρα με τους κατοίκους να έχουν κλείσει τον παραλιακό δρόμο του Αγίου Νικολάου με την αστυνομία να κάνει αισθητή την παρουσία της στο σημείο.

Κάποιοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο που υπήρχαν περιπολικά για να κλείσει ο δρόμος και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Δυσαρεστημένοι Λασιθιώτες πάντως εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη λιτότητα με όποιον τρόπο μπορούν, θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα, όπως φαίνεται και από το επόμενο φωτογραφικό στιγμιότυπο. Ιδιοκτήτης καταστήματος κόλλησε στο τζάμι ένα χαρτόνι με τα λόγια που ήθελε να πει στον Αλέξη Τσίπρα…

Την ίδια ώρα, «στα κεραμίδια» είναι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που είχαν καλέσει σε διαμαρτυρία τους συναδέλφους τους αλλά και πολίτες. «Δε μας αφήνουν να διαμαρτυρηθούμε», λέει ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Μανουσάκης. Στο σημείο για διαμαρτυρία και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Μετά τη συνάντηση Τσίπρα με τους παραγωγικούς φορείς θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ελαιουργείο του Συνεταιρισμού Κριτσάς.

Πηγή: cretapost.gr, eleftherostypos.gr