Με κινητοποιήσεις «απαντούν» στο Ασφαλιστικό
12/01/2016 10:58
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με κινητοποιήσεις «απαντούν» στο Ασφαλιστικό

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν επιστημονικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, «κλείνουν» τα δικαστήρια μετά την απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγοριών Συλλόγων της χώρας -συνεδρίασε το Σάββατο- για τριήμερη αποχή, ενώ συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους την Πέμπτη, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος. Η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους είναι για αποχή διαρκείας. Επίσης οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και όλα τα δικηγορικά γραφεία της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις για τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση προαναγγέλλει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Συμμετέχει επίσης στα πανεργατικά συλλαλητήρια που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Αθήνα στις 12:00, (συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία στη Βουλή) και στο Ηράκλειο Κρήτης την ίδια ώρα, καθώς και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει και να αποφασίσει «το αγωνιστικό-κινηματικό Πρόγραμμα Δράσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα». Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «οι σημερινοί νέοι συνταξιούχοι γνωρίζουν πως οι κόποι μιας ζωής μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα, ενώ η νέα γενιά, ακόμη και όταν θα βρει δουλειά, 'διαπραγματεύεται' πλέον με τη μαύρη εργασία, γνωρίζοντας πως ουδέποτε θα συμπληρώσει σαράντα συναπτά έτη στην εργασία, προκειμένου να δικαιούται σύνταξης ακόμη και στα βαθιά γεράματα. Η απορρύθμιση του ασφαλιστικού που επιχειρείται οδηγεί σε στροφή της δημόσιας και κοινωνικής ασφάλισης προς την ιδιωτική, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες». Στο ίδιο μήκος κύματος, γιατροί και φαρμακοποιοί, οι οποίοι απειλούν με προσφυγή σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.