Λεφτά υπάρχουν... για τα αριστερά golden boys
07/02/2017 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λεφτά υπάρχουν... για τα αριστερά golden boys

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μανώλης Κορωνιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Μπλάνας, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα για τις αμοιβές που εξασφάλισαν και μάλιστα αναδρομικά.

Μάλιστα οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσής τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Τον περασμένο Δεκέμβριο έκαναν χρήση νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Σύριζα στα τέλη του 2015 με τον οποίο αίρεται το πλαφόν στις αμοιβές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ. Δηλαδή εκμεταλλεύτηκαν αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, προφανώς για να βολέψει κάποιους δικούς του.

Οι εξηγήσεις που έδωσαν ωστόσο κρίθηκαν ανεπαρκείς και ζητήθηκε η παραίτησή τους, ενώ παράλληλα τους ζητήθηκε και δεσμεύτηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και τα οποία σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Σκρέκας στη βουλή ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες ευρώ για τον καθένα.

Τι είχε γίνει; Μόλις ανέλαβαν επικεφαλής στον ΑΔΜΗΕ αύξησαν το μισθό τους από τα 4 χιλιάδες και κάτι στα 20 χιλιάρικα αλλά δεν τους έφτανε αυτό. Ζήτησαν και αναδρομικά τις αυξήσεις, περί τα 200 χιλιάρικα, γιατί τόσα τους έλειπαν.

Σημασία έχει ποια είναι αυτά τα καλόπαιδα που διορίστηκαν από την... ηθική κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο Μανώλης Κορωνιωτάκης προέρχεται από τον ΑΔΜΗΕ, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει συνδικαλιστής στο σύλλογο μηχανικών της ΔΕΗ. Eίναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει εργασθεί μέχρι το 1987 στον Ιδιωτικό Τομέα είτε σαν ερευνητής Μηχανικός, είτε σαν Μηχανικός Παραγωγής. Από το 1987 μέχρι το 2011 εργαζόταν στη ΔΕΗ Α.Ε., ενώ από το 2012 είναι στέλεχος στον ΑΔΜΗΕ.

Ο Ιωάννης Μπλάνας κατείχε τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Συστημάτων και Υποδομών. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος του ΤΕΕ.

Και οι δύο βεβαίως «κολλητοί» του συστήματος.

Παραιτήθηκαν, προφανώς τους... παραίτησαν, όμως, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συνέβαινε αν οι δύο τους ήταν στελέχη της ΝΔ σε μια άλλη κυβέρνηση.

Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με καραμπινάτη υπόθεση «κουμπάρων» αλλά όταν είσαι... αριστερός αυτό είναι επουσιώδες. Μια παραίτηση και καθάρισες, όμως, περί ηθικής ουδείς λόγος. Έτσι είναι τα αριστερά golden boys.