Ξέφυγε... η κατάσταση στα Εξάρχεια
28/07/2017 18:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξέφυγε... η κατάσταση στα Εξάρχεια

Νομίζετε ότι τα είδατε όλα γατάκια νοικοκυραίοι; Νομίζατε ότι με δύο ντου στη Βουλή, πέντε σπασμένες βιτρίνες, το απόλυτο μπάχαλο κάθε μέρα στο κέντρο το ελληνικό αναρχικό κίνημα θα σταματούσε να παρεμβαίνει;

Διαβάστε την ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για να καταλάβετε που βρίσκεται η χώρα στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνουν ότι η επιβολή εξουσιαστικών συμπεριφορών με σκοπό το προσωπικό όφελος δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή στην απελευθερωμένη και ιστορική γειτονιά των Εξαρχείων.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε επέμβαση σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, το οποίο λειτουργούσε ως λημέρι και ορμητήριο σπείρας μαφιόζων, όπως αναφέρουν, η οποία ευθύνεται για σωρεία ληστειών καθώς και αρπαγές τσαντών, μηχανημάτων κτλ.

Αναλυτικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 25.07.2017,κατόπιν στενής παρακολούθησης,σπείρας μαφιόζων,οι οποίοι δρούσαν ανενόχλητοι στην γειτονιά των Εξαρχείων,προχωρήσαμε στην επέμβαση σε εγκαταλελειμμένο σπίτι,το οποίο λειτουργούσε ως λημέρι και ορμητήριο της εν λόγω σπείρας.

Η συγκεκριμένη συμμορία είχε τραβήξει την προσοχή μας αρκετές βδομάδες πριν και ύστερα από μαρτυρίες συντρόφων και κατοίκων της γειτονιάς των Εξαρχείων,αποφασίσαμε να επέμβουμε δραστικά,δίνοντας έτσι ένα τέλος στην παρακρατική τους δράση,η οποία γινόταν στις πλάτες αγώνων που έχουν δοθεί εδω και χρόνια στα Εξάρχεια.

Η συγκεκριμένη συμμορία,ευθύνεται,για σωρεία ληστειών πάσης φύσεως σε θαμώνες της πλατείας,περαστικούς από στενά των Εξαρχείων,καθώς και αρπαγές τσαντών μηχανημάτων κτλ,απο κινηματικούς χώρους και εκδηλώσεις.Ευθύνεται επίσης για το καθημερινό σπάσιμο αμαξιών,όπως και για εμπόριο ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους.Τέλος ευθύνεται για πολλές επιθέσεις σε συντρόφους και συντρόφισσες,οι οποίοι τύχαινε να περνάνε από κάποιους δρόμους,συνήθως μετά τα μεσάνυχτα.

Η επιβολή εξουσιαστικών συμπεριφορών,με σκοπό το προσωπικό όφελος δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή,στην απελευθερωμένη και ιστορική γειτονιά των Εξαρχείων.Ιδιαίτερα σε καιρούς που τα εγχειρήματα των αυτοοργανωμένων χώρων,των καταλήψεων και των ανθρώπων που αγωνίζονται στον δρόμο,ενάντια στην καταστολή,προσπαθούν με κάθε μέσο να αμαυρωθούν απο το κράτος και τους πληρωμένους του επικοινωνιακούς φορείς,η αντιδρασή μας,ήταν,είναι και θα είναι,άμεση.

Η αυτοάμυνα και η επανοικειοποίηση των Εξαρχείων και της καθημερινοτητάς μας,μέσα σε αυτά,γίνεται με καθημερινή παρουσία και αγώνες.

Ύστερα από περίπου έξι μήνες,σχεδόν καθημερινών παρεμβάσεων,μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες,και παρόλους τους κινδύνους που μπορεί να φέρει η δράση μας αυτή,για την σωματική ακεραιότητα ή πιθανή στοχοποίηση,δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο,παίρνοντας τις ζωές μας στα χέρια μας.

Υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την αυτοοργάνωση των ζωών μας,καθώς και των κεκτημένων της περιοχής ενάντια στην καταστολή και τις μαφιόζικες τακτικές...

Μιλάμε πράττοντας.Πράττουμε με λόγο.

Ομάδα Περιφρούρησης Προσφυγικών Καταλήψεων Εξαρχείων και Σύμπραξης Δρόμου

Σύντροφοι-Συντρόφισσες».

Με απλά λόγια. Με αφορμή μια συμμορία που δρα στα Εξάρχεια, κατά δήλωση βεβαίως των ιδίων, οι αναρχικοί ανακήρυξαν την περιοχή ανεξάρτητη και απελευθερωμένη. Από ποιος άραγε; Από τους κλέφτες, από τους αστυνομικούς ή και από τους δύο;

Και ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους; Οι αναρχικοί που αντιδρούν στην αστυνόμευση της περιοχής ταυτόχρονα παίζουν το ρόλο του αστυνομικού και συλλαμβάνουν κακοποιούς;

Δεν νομίζουμε να υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο όπου αντιεξουσιαστές να ανακοινώνουν ότι μια περιοχή ουσιαστικά τους ανήκει και κανείς δε μπορεί να πατάει εκεί, ειδικά αστυνομικοί; Το επόμενο βήμα πιο είναι; Να ζητάνε ταυτότητες σε όποιον στρίβει από τη Σόλωνος προς τα Εξάρχεια; Να βγάλουμε και διαβατήριο για την ιστορική πλατεία; Να φτιάξουν και ζώνη Σένγκεν;

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης της αριστεράς. Ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει, ζει όπως του γουστάρει, δεν υπολογίζει Σύνταγμα, νόμους, τάξη και ασφάλεια. Και οι μπαχαλάκηδες, οι ακτιβιστές κατά τον Τζανακόπουλο, να συνεχίζουν ανενόχλητοι την δράση τους.

Έτσι όπως πάμε θα έχουμε θύματα. Άνθρωποι θα σκοτωθούν αλλά θα είναι πολύ αργά για δάκρυα από αυτούς που στρώνουν το χαλί στο μπάχαλο, την αφιασιοποίηση και το χάος.

Μη σας εκπλήξει αν γίνουν όλα αυτά, όπως και να σηκωθεί η σημαία του αναρχισμού στα Εξάρχεια με έμβλημα τον… μπάφο.