Ξανανοίγει η Αμυγδαλέζα - Κέντρο «οικειοθελούς κράτησης»
14/08/2016 12:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξανανοίγει η Αμυγδαλέζα - Κέντρο «οικειοθελούς κράτησης»

Έτοιμη να ανοίξει εκ νέου τις πύλες της για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών είναι η Αμυγδαλέζα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει έντονα στη λειτουργία της Αμυγδαλέζας ως αντιπολίτευση.

Πρόθεση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής είναι να δημιουργηθεί στους χώρους της Αμυγδαλέζας, κέντρο «οικειοθελούς κράτησης»λίγων ημερών για όσους από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στις χώρες τους

Η δομή θα λειτουργεί με την συνεργασία του διεθνούς γραφείου μετανάστευσης και ουσιαστικά θα είναι ένα εθελοντικό κέντρο κράτησης όσων προσφύγων και μεταναστών επιθυμούν να φύγουν απο την Ελλάδα.

Παράλληλα - επίσης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΙ - όσοι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας και hot spot και έχουν πραγματοποιήσει παράνομες πράξεις, θα μεταφερθούν άμεσα στα προαναχωρησιακά κέντρα σε Νέστο και Κόρινθο, προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία απέλασής τους.

Στο μεταξύ, στην Κρήτη αναμένεται να μεταφερθούντο επόμενο διάστημα - από τη Γερμανία - περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες καθώς στο πλαίσιο του Δουβλίνο 3, κάθε κράτος - μέλος έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του.

Πηγή: http://www.skai.gr