Καθηγητές του Δημοσίου θα κάνουν τις εξετάσεις στα ιδιωτικά σχολεία
14/04/2016 12:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καθηγητές του Δημοσίου θα κάνουν τις εξετάσεις στα ιδιωτικά σχολεία

Με υπουργική απόφαση αναμένεται να μπουν οι καθηγητές του Δημοσίου στα ιδιωτικά σχολεία για να κάνουν εξετάσεις στα γυμνάσια και λύκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα σχέδια του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, είναι να επανέλθει το καθεστώς στα σχολεία που υπήρχε παλαιότερα, προβλέποντας: Στις απολυτήριες γραπτές εξετάσεις της Γ΄ Γυμνασίου και της Γ΄ Λυκείου, τα θέματα σε κάθε μάθημα θα τα βάζουν δύο καθηγητές δημόσιου σχολείου, οι οποίοι θα βαθμολογούν και τα γραπτά των μαθητών.

Οι καθηγητές του Δημοσίου θα έχουν και την ευθύνη της έκδοσης των απολυτηρίων, ενώ ο Σύλλογος Διδασκόντων του ιδιωτικού σχολείου θα κάνει μόνο το χαρακτηρισμό φοίτησης των μαθητών (έλεγχος απουσιών και διαγωγής). Η όλη διαδικασία αναμένεται να βασισθεί στο σκεπτικό ότι το απολυτήριο Γυμνασίου και το απολυτήριο Λυκείου θα πρέπει να έχουν αντιστοίχηση με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και άρα να ελέγχονται από το Δημόσιο.

Το υπουργείο Παιδείας δεν κάνει κανένα σχόλιο ακόμα, ενώ στόχος φαίνεται ότι είναι να μπει φραγμός στους μεγάλους βαθμούς που έβαζαν κάποια ιδιωτικά σχολεία.

Από το 2014 που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει τη διασφάλιση της ποιότητας τίτλων, το Ελληνικό Πλαίσιο Προσόντων δεν έχει ακόμα αντιστοιχηθεί με το Ευρωπαϊκό για τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών από την ιδιωτική εκπαίδευση.

imerisia.gr