Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα ζητά η εισαγγελέας Εφετών Τσατσάνη μετά τις καταγγελίες Παπαγγελόπουλου
30/03/2016 21:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα ζητά η εισαγγελέας Εφετών Τσατσάνη μετά τις καταγγελίες Παπαγγελόπουλου

Ο Θεμ. Σοφός, ως δικηγόρος της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη ζητεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, να διεξαχθεί κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα μετά από όσα ανέφερε χθες στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, αλλά και για το σύννομο ή μη των ενεργειών άλλων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών,


Η αναφορά κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, ενώ περιλαμβάνει όλη την η ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα Τσατάνη και αντέκρουσε τα όσα σε βάρος του αποδίδονται.

Όπως επισημαίνει η κυρία Τσατάνη, από την χθεσινή συζήτηση προκύπτουν νεότερα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν σχετικά με την υπόθεση του Α. Βγενόπουλου και τους χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών, ενώ κάνει λόγο και για παραβιάσεις της μυστικότητας της διαδικασίας.

Αναλυτικότερα, μεταξύ των άλλων επισημαίνεται στην αναφορά:

«Σας θέτω υπ' όψιν ως νεώτερα στοιχεία, προκειμένου να διενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση, τα αναφερόμενα στα πρακτικά της Βουλής, κατά τη διενεργηθείσα την 29/3/2016 συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς επίσης και το σύνολο της ληφθείσης υπ' εμού προκαταρκτικής δικογραφίας, και ζητώ όπως, ως ιεραρχικά προϊσταμένη, ενεργήσετε σύμφωνα με νόμον, ώστε να πιστοποιηθή και ενδοϋπηρεσιακώς το σύννομον (ή μη) των ενεργειών της κ. Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών κ. Γεωργίας Τσατάνη, αλλά και της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλικής Θάνου Χριστοφίλου, και των κ. Ιωάννη Αγγελή, Εισαγγελέως Εφετών, και κ. Ελένης Ράϊκου, αντεισαγγελέως Εφετών Διαφθοράς, καθώς και όλων των εξετασθέντων εισαγγελικών λειτουργών ως μαρτύρων, κληθέντων από την κ. πρόεδρο του Αρείου Πάγου, αλλά και για παν θέμα που εκθέτει απομειωτικώς την επί δεκαετίες άσπιλον υπηρεσιακή ιδιότητα και την προσωπικότητα της κ. Γεωργίας Τσατάνη και εις το πρόσωπόν της την ενιαίαν εισαγγελική υπηρεσίαν, έστω και υπονοηματικώς «εκ συμπτώσεως», επιλυομένων, κατά παράκλησιν και των δικονομικών και ουσιαστικών παραμέτρων της υπηρεσιακής εκπληρώσεως του ανατεθέντος από εσάς καθήκοντός της, εξ επόψεως εσωτερικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς εννόμου τάξεως, την οποία ως ιεραρχικώς κατωτέρα σεμνύνεται να σας υποδείξει, επαφιεμένη εις την τιμίαν κρίσιν σας και την κρίσιν οιουδήποτε ανωτέρου βαθμού συνάδελφο».

Όπως είναι γνωστό, η κυρία Τσατάνη έχει θέσει στο αρχείο δικογραφία του κ. Βγενόπουλου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ με επιστολή της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχει κάνει λόγο για παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στην εν λόγω υπόθεση. Παράλληλα, η κυρία Θάνου διενεργεί πειθαρχική έρευνα την οποία διέταξε η ίδια για τον τρόπο που περιήλθε στην κυρία Τσατάνη η δικογραφία για την υπόθεση, με ελεγχόμενο τον επιχειρηματία κ. Βγενόπουλο.

Πηγή: e-typos.com/gr