Καταυλισμούς με σπιτάκια προανήγγειλε ο Γ. Μουζάλας
01/06/2016 13:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταυλισμούς με σπιτάκια προανήγγειλε ο Γ. Μουζάλας

Σε νέους καταυλισμούς, που θα έχουν σπιτάκια αντί για σκηνές, θα μεταφερθούν το επόμενο διάστημα οι πρόσφυγες. «Το χάος πήρε μορφή και θα διευθετηθεί» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι επιδίωξη είναι όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες να μοιραστούν δίκαια στη χώρα. Στο τέλος Ιουνίου θα αρχίσει η κατασκευή καινούργιων καταυλισμών με σπιτάκια αντί σκηνές, στο πρότυπο του Ελαιώνα, και οι περισσότερες δομές προσωρινής φιλοξενίας θα διαλυθούν τον Σεπτέμβρη.

Ο καταμερισμός των προσφύγων θα γίνει σε όλη την Ελλάδα βάσει γεωγραφικών και πληθυσμιακών δεδομένων», επισήμανε. Επίσης, υποστήριξε πως οι διαδικασίες ασύλου προχωρούν, λέγοντας πως «κάθε μέρα εξετάζονται 50 περιπτώσεις και από τις 6 Ιουνίου συνεργεία θα επισκέπτονται όλες τις δομές για το άσυλο».

Στο μεταξύ, ωστόσο, σε πεδία μάχης έχουν μετατραπεί οι πρόχειροι καταυλισμοί που έχουν στηθεί σε χώρους βενζινάδικων, μετά την εκκένωση της Ειδομένης, αφού καθημερινά σημειώνονται αιματηρές συμπλοκές μεταξύ προσφύγων, ενώ σε δύο περιπτώσεις βγήκαν όπλα. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Κιλκίς προχθές το βράδυ ένας Πακιστανός πυροβόλησε -για οικονομικές διαφορές- έναν 19χρονο συμπατριώτη του τραυματίζοντάς τον στην ωμοπλάτη.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Επίσης, στη Νέα Καβάλα στο Πολύκαστρο, Ιρακινοί επιτέθηκαν σε Σύρους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα. Μικροσυμπλοκές μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν χθες και στο λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 18χρονος άνδρας.

imerisia.gr