Καμμένος με συνοδεία Χρυσής Αυγής στο Καστελλόριζο και τουρκικά F-16 στο Αιγαίο
05/12/2016 18:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καμμένος με συνοδεία Χρυσής Αυγής στο Καστελλόριζο και τουρκικά F-16 στο Αιγαίο

Επίσκεψη στις νησίδες Ρω και Στρογγύλη είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και εννέα βουλευτές μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ. Επίσης συνοδεύονταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη.

Η περιοδεία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, αφού δεν συμμετέχουν βουλευτές όλων των κομμάτων (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ), ενώ στην περιήγηση αυτή δεν πήγε τελικά βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Οι εννέα από τους συνολικά 55 βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που συμμετέχουν στο ταξίδι είναι: Αυλώνιτου Ελένη (ΣΥΡΙΖΑ), Ιωάννης Δέδες (ΣΥΡΙΖΑ), Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Ντζιμάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Ρίζος Δημήτρης (ΣΥΡΙΖΑ), Κασιδιάρης Ηλίας (Χρυσή Αυγή), Χρήστος Παππας (Χρυσή Αυγή), Ιωάννης Αϊβατίδης Χρυσή (Αυγή), Κατσίκης Κωνσταντίνος (ΑΝΕΛ).

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι υπουργοί και οι βουλευτές ενημερώθηκαν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ζητήματα που αφορούν την προστασία των νησίδων, καθώς και για τις συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Απευθυνόμενος προς τους στρατιώτες, τόσο τους φύλακες της Ρω, όσο και του Καστελλόριζου, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η Βουλή των Ελλήνων και σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι δίπλα τους στην μακρινή γωνία της Ελλάδας και επίσης τους έδωσε από πέντε μέρες τιμητικής άδειας.

Καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης των πολιτικών προσώπων και των αρχηγών του ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσαν για τον σκοπό και την αποστολή των δύο φυλακίων στα ακριτικά νησιά.

kastelorizo1-1300

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων είδαν και άκουσαν τους κατοίκους του νησιού, ενώ θερμή υποδοχή δέχτηκαν στην Σαντραπεία Αστική Σχολή, όπου ο μικρός Νικόλας τους υποδέχτηκε, παίζοντας το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας.

Στη συνέχεια μετέβησαν στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, προστάτη Αγίου του νησιού, και προσκύνησαν.

kastelorizo2-1300

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στο νησί βρίσκονται εδω και δύο εβδομάδες 30 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι, όπως τόνισαν, δεν έχουν χρήματα για να φύγουν. Μιλώντας «off the record», ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι θα μεταφερθούν το συντομότερο σε hot spot.

Αλώνιζαν το Αιγαίο τουρκικά αεροσκάφη

Την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κάνουν περιοδεία στα ακριτικά νησιά, οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 μπήκαν νωρίς το πρωί στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ Λέσβου-Χίου αλλά δύο φορές τράπηκαν σε φυγή από τους Ελληνες πιλότους. Την πρώτη φορά οι Τούρκοι πιλότοι αρνήθηκαν να σταματήσουν την παράτυπη πτήση παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής τα οποία απογειώθηκαν από την Σκύρο.

kastelorizo3-1300

Μετά την εμπλοκή το ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Στην συνέχεια παραβίασαν και πάλι τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή μεταξύ Χιου και Σάμου. Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής προσέγγισαν τα τουρκικά F-16 και τα αναχαίτισαν για δεύτερη φορά.

kastelorizo4-1300

Οταν τελικά οι Τούρκοι πιλότοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στην βάση τους, από το αεροδρόμιο της Ρόδου απογειώθηκαν τα δύο μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ για να μεταφέρουν τον κ. Καμμένο και τους υπόλοιπους στο Καστελόριζο ώστε να συνεχίσουν την περιοδεία τους.

kastelorizo5-1300

kastelorizo6-1300

kastelorizo7-1300

eleftherostypos.gr