Και 4η διάρρηξη σε νοσοκομείο μετά τον "Άγιο Σάββα"
22/05/2017 15:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και 4η διάρρηξη σε νοσοκομείο μετά τον "Άγιο Σάββα"

Μετά τον Άγιο Σάββα και το νοσοκομείο του Βόλου, σειρά είχε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.


Συγκεκριμένα, στη Λαμίαάγνωστοι αφαίρεσαν τη νύχτα ιατρικά μηχανήματα, από το βρογχοσκοπικό και από το γαστρεντερολογικό-ενδοσκοπικό εργαστήριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το "Lamiareport.gr", τα μηχανήματα βρίσκονταν στα ειδικά εργαστήρια του 4ου ορόφου του ιδρύματος και τα οποία φυσικά ήταν κλειδωμένα.

Κανείς δεν κατάλαβε πως τα μηχανήματα "έκαναν φτερά". Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εσωτερικό ασανσέρ, το οποίο φαίνεται πως γνώριζαν οι δράστες. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των μηχανημάτων που πήραν και την αξία τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν κλέψει τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δυο βρογχοσκόπια και δυο κολονοσκόπια, αξίας περίπου 100.000 ευρώ. Στο νοσοκομείο, όπως είναι φυσικό, επικρατεί αναστάτωση και η διοίκηση ενημέρωσε την αστυνομία.

Εν τω μεταξύ δύο κολονοσκόπια και δύο γαστροσκόπια κλάπηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νοσοκομείου, Παναγιώτης Νάνος, κατέθεσε μήνυμα κατ' αγνώστων ενώ αποφάσισε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση τονίζει πως το κόστος των κλεμμένων υπολογίζεται τελικά στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ.

Nωρίτερα, το Capital μετέδιδε ότι θρασύτατη κλοπή, με λεία ιατρικό εξοπλισμό, αξίας 30.000 ευρώ σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο Βόλου και συγκεκριμένα, στο Γαστρεντερολογικό Ιατρείο, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου.

Σύμφωνα με το "magnisianews" η λεία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν ένας εργαζόμενος του Ακτινολογικού δεν τύχαινε να μπει εκείνη την στιγμή στο ιατρείο, αναγκάζοντας τον δράστη να σπάσει το τζάμι και να φύγει τρέχοντας. Ωστόσο, πρόλαβε να αφαιρέσει δύο γαστροσκόπια.

Αμέσως, ενημερώθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Δραμητινός, ενώ έσπευσε και η Ασφάλεια, που διερευνά αυτή την υπόθεση, η οποία έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την ληστεία που έγινε στις 15 Μαΐου, στο Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" στην Αθήνα.

Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Στην έλλειψη φύλαξης στα νοσοκομεία απέδωσε την κλοπή ιατρικού εξοπλισμού από το νοσοκομείο Βόλου μιλώντας στα "Παραπολιτικά 90,1" ο πρόεδρος της
ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Είπε πως οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων έχουν μειωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις στη φύλαξη των νοσοκομείων. Σημείωσε πως όταν υπάρχει ένας φύλακας στη βάρδια και αυτός βρίσκεται για παράδειγμα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών είναι εύκολο να πάει σε μια κλειστή πτέρυγα να κλέψει χωρίς να εντοπιστεί.

capital.gr