Ιερώνυμος στον αγιασμό στην Βουλή: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε
03/10/2016 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιερώνυμος στον αγιασμό στην Βουλή: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε

Μαίνεται ο «ιερός πόλεμος» κυβέρνησης- Εκκλησίας για τις αλλαγές που προωθούνται στο μάθημα των θρησκευτικών, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που τις προηγούμενες ημέρες άσκησε αυστηρή κριτική στον υπουργό Παιδείας, με επιστολή του που είχε ως αποδέκτες τον πρωθυπουργό και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, έριξε νέα καρφιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος που έφθασε στη Βουλή για την τέλεση του αγιασμού, έγινε δεκτός στο γραφείο του Προέδρου του Σώματος Νίκου Βούτση, με τον οποίο είχαν έναν σύντομο διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας. Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο. Ήμουν στη Νέα Ιωνία και ο κόσμος με ρωτούσε τι γίνεται» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

«Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί. Συναποτελούμε ένα δέντρο με βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στις διεθνείς συγκυρίες. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες» απάντησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, αυτήν την ώρα πραγματοποιείται στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής η καθιερωμένη τελετή του αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου στη σκιά της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Εκκλησίας – κυβέρνησης.

eleftherostypos.gr