Η ομάδα ΔΕΛΤΑ επιστρέφει στα Εξάρχεια-Αφού την κατήργησαν, την... βαφτίζουν ΟΠΚΕ και την επαναφέρουν
10/02/2016 12:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ επιστρέφει στα Εξάρχεια-Αφού την κατήργησαν, την... βαφτίζουν ΟΠΚΕ και την επαναφέρουν

Σχέδιο… κάθαρσης Εξαρχείων όπως παλιά! Αντιμετώπιση κουκουλοφόρων-αντιεξουσιαστών με «επανίδρυση» της ΔΕΛΤΑ, η οποία… βαφτίστηκε ΟΠΚΕ. Τα «διωγμένα» για… αστυνομική αυθαιρεσία μέλη της αναλαμβάνουν πάλι δίτροχη δράση στο πλευρό διμοιριών των ΜΑΤ που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή, με στόχο τις προσαγωγές και συλλήψεις δραστών καταδρομικών επιθέσεων. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι 17 εμπρηστικές επιθέσεις με στόχο τα αφύλακτα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να προσελκύσουν αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια για την εκδήλωση επιθέσεων εναντίον τους, οι δύο αντίστοιχες στο σπίτι του υπουργού, Αλέκου Φλαμπουράρη, φαίνεται πως αναθεώρησαν τις σκέψεις για «ήπια αστυνόμευση» στην περιοχή και την εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την ολοκλήρωση των ερευνών για τη δράση καταληψιών κτιρίων της περιοχής, τα οποία, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αποτελούν «οπλοστάσια» και ορμητήρια καταδρομικών επιθέσεων και τραμπουκισμών εναντίον πολιτικών στελεχών, με το σχηματισμό δικογραφιών εις βάρος των εμπλεκομένων και συλλήψεών τους.

Μετά τη διεξαγωγή των «καθυστερημένων» κρίσεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των ομάδων αντιεξουσιαστών που εκδηλώνουν τις πύρινες επιθέσεις τους όταν και όποτε θέλουν και να ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση συλλήψεων ατόμων, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις καταλήψεις κτιρίων.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ, σύμφωνα με το αστυνομικό σχέδιο, θα συμπληρώνονται από ομάδες αστυνομικών με μοτοσικλέτες, οι οποίοι θα έχουν την αρμοδιότητα καταδίωξης και σύλληψης ατόμων που εκδηλώνουν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων και κτιρίων της περιοχής, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν οι «δυσκίνητοι» βαριά εξοπλισμένοι αστυνομικοί των ΜΑΤ. Η κάθε μηχανοκίνητη ομάδα θα αποτελείται αρχικά από πέντε μοτοσικλέτες των 10 αστυνομικών της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας), ανά βάρδια, με μία εφεδρική, η οποία θα συνεπικουρεί τουλάχιστον δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, που θα βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων. Θα φορούν χακί στολή, θα έχουν ελαφρύ εξοπλισμό των ΜΑΤ, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενδεχομένως χωρίς οπλισμό, προστατευτικά κράνη της πρώην ΔΕΛΤΑ, όπως και παπάκια της ίδιας καταργημένης ομάδας.

e-typos.com