Η "Επαναστατική Αυτοάμυνα" ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
16/11/2017 19:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η "Επαναστατική Αυτοάμυνα" ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Στην ανάληψη της ευθύνης για την ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών στη Χαριλάου Τρικούπη έξω από γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Νοεμβρίου προχώρησε η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Σημειώνεται ότι η βαλλιστική εξέταση είχε δείξει πως πίσω από την ένοπλη επίθεση βρισκόταν η οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα", όπως εκτιμούσαν από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στην 6.000 λέξεων προκήρυξή της η οργάνωση αναφέρει ότι το χτύπημα έγινε και πάλι στα ΜΑΤ γιατί "αποτελούν το εξειδικευμένο εργαλείο άσκησης βίας και τρομοκρατίας ενάντια στο κοινωνικό κίνημα”.

Μεταξύ άλλων υπάρχει και αναφορά στην επέτειο του Πολυτεχνείο όπου στην προκήρυξη τονίζεται: "43 χρόνια κουκουλωμένης δικτατορίας, όλες οι μάσκες έχουν ξεφτίσει. Ξεσηκωνόμαστε, οργανωνόμαστε, οπλιζόμαστε για να γκρεμίσουμε το σύστημα”.

Για την πρόσφατη επίθεση αναφέρουν ότι ο αστυνομικός σώθηκε χάρη στα αντανακλαστικά του που έσκυψε τη στιγμή που πατούσαν τη σκανδάλη επισημαίνοντας πως δεν είχαν χρόνο να ξαναρίξουν γιατί ήθελαν να χτυπήσουν με χειρουργική ακρίβεια έτσι ώστε να υπάρχει απουσία πεζών και αυτοκινήτων από το χώρο της επίθεσης.

Επιπλέον, γίνεται μια λεπτομερής ανάλυση των λόγων της επίθεσης, αναφέρεται σε ένα "διεθνές επαναστατικό κίνημα με σταθερές βάσεις" και μια "ένοπλη πάλη που πρέπει και μπορεί να εκφραστεί μέσα από τα κοινωνικά μέτωπα" και εκφράζει την αλληλεγγύη της οργάνωσης στο Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ