Η Δικαιοσύνη δικαιώνει τους διοικητές νοσοκομείων
11/05/2017 20:26
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Δικαιοσύνη δικαιώνει τους διοικητές νοσοκομείων

Το σύνολο των χρημάτων που θα έπρεπε να τους καταβληθούν βάσει της 3ετούς σύμβασης την οποία είχαν υπογράψει με τα νοσοκομεία, μπορούν να διεκδικήσουν πλέον οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων που αποπέμφθηκαν το 2015, καθώς με νέες αποφάσεις του το Γ' Τμήμα του ΣτΕ έκρινε μη νόμιμες, καθώς έχουν πλημμελή αιτιολογία τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις των Αν. Ξανθού και Π.Πολάκη.

Η δικαστική κρίση αυτή είναι κόλαφος για τις αποφάσεις των δυο υπουργών και για την επιτροπή αξιολόγησης που συγκρότησαν με την ανάληψη της ηγεσίας απο τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις οποίες από τους 71 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές) παύθηκαν από τα καθήκοντά τους και 12 παρέμειναν στις θέσεις τους. Το Ανώτατο Δικαστήριο, προ καιρού είχε δικαιώσει 10 και τώρα άλλους τέσσερις, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα όσοι προσφύγουν θα δικαιωθούν. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει το δικαστήριο, στο πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης δεν περιγράφονται και δεν αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά, αξιολογήσεις, εκτιμήσεις και γεγονότα, για την συμπεριφορά των παυθέντων, έτσι ώστε να μπορεί να ελεγχθεί από το ΣτΕ η νομιμότητα της πρόωρης απομάκρυνσή τους.

Οι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων που δικαιώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με την σειρά δημοσίευσης των αποφάσεων του ΣτΕ είναι:

1) Γεώργιος Χρυσανθακόπουλος, αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας "Θριάσιο",
2) Γεώργιος Γεωργιάδης, αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιώς "Τζάνειο",
3) Αντώνιος Αγγελάρας, αναπληρωτής διοικητής του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αττικής και
4) Αναστάσιος Γρηγορίου, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ο Ευαγγελισμός - Οφθαλμιατρείο Αθηνών- ΓΝΑ Πολυκλινική".

capital.gr