«Γυαλιά-καρφιά» το δημαρχείο Θεσσαλονίκης από τους αναρχικούς του ΑΠΘ [εικόνες+βίντεο]
21/07/2016 13:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Γυαλιά-καρφιά» το δημαρχείο Θεσσαλονίκης από τους αναρχικούς του ΑΠΘ [εικόνες+βίντεο]

«Γυαλιά-καρφιά» έκαναν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι αναρχικοί του «No Border Camp», που έστησαν έστησαν το κάμπινγκ στο ΑΠΘ.

thessaloniki dimarxire apth

Το μεσημέρι της Πέμπτης μια ομάδα 150 αναρχικών εισέβαλε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και προξένησε σοβαρές ζημιές στo γραφείο εργασίας, το κέντρο πληροφόρησης νέων Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης καθώς και τα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, τα οποία στεγάζονται στο κτίριο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, αφού έριξαν στο πάτωμα υπολογιστές και μηχανήματα, οι αναρχικοί έγραψαν συνθήματα στους τοίχους όπως, «Νo Border, Open the borders, blood on your hands», ενώ πέταξαν και μπουκάλια με μπογιές.

Το πρωί οι αναρχικοί πραγματοποίησαν επίσης μηχανοκίνητη πορεία από το Αριστοτέλειο προς κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ενώ για τις 18.00 είναι προγραμματισμένη πορεία στο κέντρο της πόλης.

Το ΑΠΘ έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε ένα απέραντο… κοινόβιο, όπου δεκάδες αναρχικοί και αλληλέγγυοι στους μετανάστες έχουν ήδη σπεύσει να κατασκηνώσουν -κυριολεκτικά- στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Camp «No Border 2016».

eleftherostypos.gr