«Φορτώνουν» το σχέδιο δολοφονία του Ερντογάν στους 8 στασιαστές της Αλεξανδρούπολης
19/07/2016 13:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Φορτώνουν» το σχέδιο δολοφονία του Ερντογάν στους 8 στασιαστές της Αλεξανδρούπολης

Στην ομάδα που πήγε να σκοτώσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, κάνοντας τις διακοπές του, ανήκουν, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική τουρκική Εφημερίδα Star, οι 8 στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Όπως έγινε γνωστό, τις κρίσιμες στιγμές της απόπειρας του πραξικοπήματος οι στασιαστές προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τον Τούρκο πρόεδρο, όταν 40 κομάντο είχαν περικύκλωση το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε , εκείνος κατάφερε να σωθεί χάρη στις προσπάθειες των αντρών της προσωπικής του φρουράς και στις προειδοποιήσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών .

Το βίντεο-ντοκουμέντο

Σε βίντεο φαίνονται οι κινήσεις των στρατιωτών έξω από το ξενοδοχείο.

Γι’ αυτόν τον λόγο είχε στηθεί επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος, προκειμένου να τον εντοπίσουν στο ξενοδοχείο που παραθέριζε. Συγκεκριμένα, τρία ελικόπτερα γεμάτα με κομάντος απογειώθηκαν από στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων της Σμύρνης και κατευθύνθηκαν στη Μαρμαρίδα, όπου ήταν γνωστό ότι επί έξι ημέρες διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής ο Ταγίπ Ερντογαν.

Οι μυστικές υπηρεσίες έσωσαν τον Ερντογάν

Αν και όλη η χώρα αιφνιδιάστηκε από την απόπειρα των στασιαστών να ρίξουν την κυβέρνηση και να αναλάβουν τα ηνία της χώρας, οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκαλύψουν το σχέδιο δολοφονίας ή σύλληψης του Ερντογάν και να το αποτρέψουν.

Οι κινήσεις των ανδρών ασφαλείας του Τούρκου προέδρου ήταν άμεσες και αποφασιστικές. Αρχικά τον μετακίνησαν σε άλλο κτίριο κοντά στο ξενοδοχείο. Γύρω του σχημάτισαν μία ανθρώπινη ασπίδα από περίπου 100 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Πεδίο μάχης το ξενοδοχείο

Τα ίχνη και τα σημάδια από τις σφαίρες στους χώρους του ξενοδοχείου μαρτυρούν ότι έπεσαν εκατοντάδες πυροβολισμοί. Οι κομάντος εξουδετερώθηκαν και τα ευρήματα με το υλικό και τα όπλα που είχαν πάνω τους μαρτυρούν ότι είχαν πάει έτοιμοι για μάχη.

Το σχέδιο διαφυγής και η απόπειρα κατάρριψης

Αφού οι άνδρες ασφαλείας του Ταγίπ Ερντογάν κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους κομάντος και να κρατήσουν ασφαλή τον Τούρκο πρόεδρο, προχώρησαν στο σχέδιο διαφυγής του. Ο Ερντογάν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο προεδρικό αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε άμεσα. Ωστόσο, η απειλή για τη ζωή του δεν είχε σταματήσει, αφού το προεδρικό αεροσκάφος εντοπίστηκε από μαχητικά τύπου F-16, τα οποία ήταν υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών.

Τα δύο από αυτά κατάφεραν, όπως λέγεται, να πλησιάσουν και να παρενοχλήσουν το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο. Αναπάντητο όμως παραμένει το ερώτημα γιατί ενώ οι κομάντος προσπάθησαν να εξοντώσουν τον Ερντογάν, τα μαχητικά απλώς παρενόχλησαν το προεδρικό αεροσκάφος.

eleftherostypos.gr