Φονική σαλμονέλα: Ενας νεκρός και 38 άτομα με δηλητηριάση μετά από τραπέζι βάπτισης
23/06/2016 09:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φονική σαλμονέλα: Ενας νεκρός και 38 άτομα με δηλητηριάση μετά από τραπέζι βάπτισης

Δραματικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το τραπέζι που έγινε το περασμένο Σάββατο στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, μετά από βάπτιση. Σύμφωνα με το LamiaReport μέχρι στιγμής 38 άνθρωποι έπαθαν βαριάς μορφής γαστρεντερίτιδα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσίασαν συμπτώματα και άλλοι που έφαγαν την επόμενη ημέρα στο ίδιο μαγαζί. Αυτό καταγγέλλει ο πατέρας ενός 8χρονου παιδιού.

Δυστυχώς, ένας 55χρονος που πήγε σε νοσοκομείο της Αθήνας, ο οργανισμός του δεν άντεξε τη βαριάς μορφής γαστρεντερίτιδα και άφησε την τελευταία πνοή του. Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είναι θείος του παιδιού που βαπτίστηκε και συγκεκριμένα, ο άνδρας της αδελφής του πατέρα που βάπτιζε το παιδί. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να κινδύνεψε και ο 23χρονος γιος του θύματος, ο οποίος νοσηλεύεται επίσης σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται και ένας γνωστός Λαμιώτης οδοντίατρος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο μοιραίο τραπέζι μαζί με τη γυναίκα του. Αυτή τη στιγμή ο οδοντίατρος έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του.

Τι οδήγησε όλους αυτούς τους ανθρώπους στο νοσοκομείο

Ακόμη δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά πόσα είναι τα θύματα από το "τραπέζι της σαλμονέλας", αφού οι καλεσμένοι είναι από διάφορες περιοχές της χώρας και τα συμπτώματα οι περισσότεροι τα παρουσίασαν το πρωί της Κυριακής. με αποτέλεσμα άλλοι να έχουν επιστρέψει στην Αθήνα, στη Λαμία, τη Λιβαδειά, την Πρέβεζα και αλλού.

Στις υπηρεσίες της Βοιωτίας έχει σημάνει συναγερμός και γίνονται έρευνες για να βρεθεί σε ποιο προϊόν υπήρχε η σαλμονέλα και ποιος ευθύνεται γι' αυτό. Ο προμηθευτής ή το κατάστημα;

Κάποιοι από τους καλεσμένους κάνουν λόγο για το τυρί, αφού όλοι όσοι αρρώστησαν είχαν φάει "φέτα" , ενώ εκείνοι που δεν έφαγαν τυρί φέτα δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα. Ωστόσο όλα αυτά είναι ακόμα υπό διερεύνηση και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς συνέβη.

Πηγή: LamiaReport, imerisia.gr