«Εσπασαν» τα ισόβια για τους κατηγορούμενους στο σκάνδαλο Energa - HellasPower
07/02/2017 20:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Εσπασαν» τα ισόβια για τους κατηγορούμενους στο σκάνδαλο Energa - HellasPower

Την αναγνώριση ελαφρυντικών σε δέκα εκ των καταδικασθέντων για την υπόθεση της Energa - HellasPower αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με αποτέλεσμα να "σπάσει" η ποινή της ισόβιας κάθειρξης!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να αναγνωριστεί στους εκπροσώπους των Εnerga - HellasPower, Βασίλη Μηλιώνη, Άρη Φλώρο, Αχιλλέα Φλώρο, Στ. Σιαφάκα και Νικ. Δεκόλη, ομόφωνα το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ενω στους τέσσερις τελευταίους αναγνωρίστηκε και εκείνο της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Με τον τρόπο αυτό, αν και λόγω των επιβαρυντικών διατάξεων περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50), η ποινή για τους καταδικασθέντες για συναυτουργία στην υπεξαίρεση, Αριστείδη Φλώρο και Νικόλαο Δεκόλη, επισύρει μέχρι και ισόβια κάθειρξη, η απόφαση του δικαστηρίου απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Επίσης, το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων για την επιστροφή χρηματικών ποσών στο Δημόσιο, μόνο ωστόσο για το αδίκημα της λαθρεμπορίας, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για την ευνοϊκότερη μεταχείριση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ισοδυναμεί με την καταβολή περιπου 2,5 εκατομμύριων ευρώ στο Δημόσιο, ποσό που φέρεται να αποτελεί τη ζημία για την επίμαχη αξιόποινη πράξη. Βέβαια οι κατηγορούμενοι είχαν υποστηρίξει πως προτίθενται να καταβάλλουν συνολικά περίπου 83 εκατ. ευρώ τόσο για την κατηγορία της λαθρεμπορίας όσο και της υπεξαίρεσης. Για την τελευταία πράξη, όμως, απορρίφθηκε το αίτημα, με αποτέλεσμα τα κρατικά ταμεία να "χάσουν" περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των καταδικασθέντων βρίσκεται και η εμπλεκόμενη στην υπόθεση που "έσπασε" το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, καθώς και ο σύζυγος της. Η γυναίκα ελαβε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, ενώ στον σύζυγο της δεν αναγνωρίστηκε κανένα.

Αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί των ποινών.

Πηγή: Newsit-imerisia.gr