Ερωτηματικά για τσιγάρα που φέρουν σήμανση της ΣΕΚΑΠ σε ουκρανικό πλοίο
11/06/2017 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερωτηματικά για τσιγάρα που φέρουν σήμανση της ΣΕΚΑΠ σε ουκρανικό πλοίο

Την κινητοποίηση των ελληνικών τελωνειακών, λιμενικών και εισαγγελικών αρχών, καθώς και την εμπλοκή του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ο εντοπισμός, στα αμπάρια ουκρανικού αλιευτικού πλοίου, φορτίου με δέκα εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα, πολλά από τα οποία φέρουν σήμανση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", το εν λόγω πλοίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι Παλαιοχώρας στα Χανιά εδώ και επτά ολόκληρους μήνες, με τα επτά μέλη του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής, να ζουν σε άθλιες συνθήκες. Το παράδοξο στην εν λόγω υπόθεση, σημειώνουν στελέχη των τελωνειακών αρχών, είναι πως συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις η δέσμευση ύποπτων φορτίων διαρκεί από 10 έως 20 ημέρες ώσπου να κλείσει η δικογραφία. Στην προκειμένη έχουν παρέλθει επτά μήνες χωρίς να ξέρει κανείς ποια θα είναι η εξέλιξη.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα, η υπόθεση απασχολεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων και βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική έρευνα για να διαπιστωθεί η νομιμότητα του φορτίου και ο πραγματικός αποδέκτης του.

Η απάντηση από το γραφείο του Ιβάν Σαββίδη

Το "ΠΘ" επικοινώνησε με συνεργάτη από το γραφείο του κ. Σαββίδη, ο οποίος σημείωσε ότι "προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για υπόθεση φορτίου λαθραίων τσιγάρων τα οποία φέρουν την επωνυμία της ΣΕΚΑΠ".

capital.gr