Εργαζόμενοι νοσοκομείων ντύθηκαν κατάδικοι και έκαναν «φυλακή» το υπ. Υγείας [ΕΙΚΟΝΕΣ]
29/06/2016 12:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εργαζόμενοι νοσοκομείων ντύθηκαν κατάδικοι και έκαναν «φυλακή» το υπ. Υγείας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Φορώντας τις χαρακτηριστικές ριγέ στολές των καταδίκων - προκειμένου με τον τρόπο αυτό να δείξουν την καταδικασμένη κατάσταση στην οποία βρίσκονται λόγω των συμβάσεων έργου με τις οποίες έχουν προσληφθεί - συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω απο το υπουργείο Υγείας εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).


Απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου του υπ. Υγείας με συρματόπλεγμα συμβολίζοντας έτσι το «λουκέτο» στο ΕΣΥ που όπως υποστηρίζουν έχει βάλει η ηγεσία του υπουργείου.

Η ΠΟΕΔΗΝ οργάνωσε και ένα χάπενινγκ με ένα μουσικό συγκρότημα που έπαιξε κρητική μουσική για χάρη του Παύλου Πολάκη στον οποίο αφιέρωσαν την ακόλουθη μαντινάδα:

«Η πρόσληψη προσωπικού κρίνεται αναγκαία πριν στη ζωή του ασθενούς να αποβεί μοιραία

Δεδουλευμένα άμεσα να τους καταβληθούνε για την αξιοπρέπεια αξίζουν να ζούνε».


Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έστησαν και κουτιά στα οποία έγραψαν «έρανος» προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την οικονομική ασφυξία στο χώρο της υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του ασφαλιστικού νόμου και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

imerisia.gr