Έρευνα για την υπόθεση Καμμένου σχετικά με την πώληση πυρομαχικών διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
16/11/2017 19:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρευνα για την υπόθεση Καμμένου σχετικά με την πώληση πυρομαχικών διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm) από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου παρήγγειλε έρευνα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να δρομολογηθούν τα δέοντα.

Ακόμη, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην κυρία Τουλουπάκη σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Καταγγελίες

Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο με την αντιπολίτευση να ζητεί εξηγήσεις από τον υπουργό στη Βουλή. Η συγκεκριμένη αγοραπωλησία φέρεται να οδήγησε στη μετάθεση του Ταξιάρχου Διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων ύστερα από απόφαση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και εμπλοκή του Έλληνα επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται ως πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με την αναφορά που υπέβαλε ο ταξίαρχος στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017 και κατέθεσε σε ερώτησή του προς τον Πάνο Καμμένο ο Ανδρέας Λοβέρδος, ξετυλίγεται ένα "περίεργο κουβάρι" για την πώληση των 300.000 βλημάτων αντί αξίας 66 εκατ. ευρώ.

Απάντηση Καμμένου

Με μία τρισέλιδη αναφορά απάντησε για την υπόθεση ο Πάνος Καμμένος ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία πως καταθέτει ερωτήσεις με βάση τα δημοσιογραφικά γραφεία. Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος σημειώνει πως η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία έχει και την υπογραφή της ΝΔ καθώς έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και δεν είχε ολοκληρωθεί καθώς δεν είχαν καταβληθεί τα χρήματα στον ειδικό λογαριασμό και δεν έχει δοθεί κανένα πολεμικό υλικό.

Αναφορικά με το περιστατικό με τον Ανώτατο αξιωματικό σημειώνει πως έχει παραπεμφθεί καθώς παραβίασε τις αρχές εμπιστευτικότητας της συμφωνίας.

Το tweet

"Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εντολή διερεύνησης της υπόθεσης διακρατικής για τη Σαουδική Αραβία. Όλα τα στοιχεία αποστέλλονται στην εισαγγελέα να σταματήσει επιτέλους η σπέκουλα του συγκροτήματος και των υπαλλήλων του", αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μ. Σπυράκη: Γιατί εδώ και 11 μέρες σιωπά για τις επιλογές του συναρχηγού του ο κ. Τσίπρας;

"Γιατί εδώ και 11 μέρες σιωπά για τις επιλογές του συναρχηγού του ο κ. Τσίπρας;", "διερωτήθηκε" η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη

Αναλυτικά όπως είπε η κα. Σπυράκη: "Aπό την πρώτη στιγμή καλέσαμε τον Πάνο Καμμένο να δώσει εξηγήσεις για την σκοτεινή ιστορία της πώλησης αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, και - κυρίως - να απαντήσει γιατί επέλεξε να υπάρχει μεσάζοντας, ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από το νόμο. Σήμερα ο Άρειος Πάγος διέταξε έρευνα την οποία θα αναλάβει η εισαγγελέας διαφθοράς. Ρωτάμε ευθέως τον κ. Τσίπρα: Γιατί εδώ και 11 μέρες σιωπά για τις επιλογές του συναρχηγού του;"

Πηγή:capital.gr