Επίθεση δεχθηκε ο δήμαρχος Περάματος - Τον χτύπησαν στο πρόσωπο
09/08/2016 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση δεχθηκε ο δήμαρχος Περάματος - Τον χτύπησαν στο πρόσωπο

Επίθεση από αγνώστου κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο δήμαρχος Περάματος, Ιωάννης Λαγουδάκης.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τη Δευτέρα βρισκόταν στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», μαζί με τη σύζυγό του και μέλη της δημοτικής αρχής, όταν μία ομάδα νεαρών παραβίασε την είσοδο, εισέβαλε στο χώρο και προέβη σε βανδαλισμούς.

Οταν τους ζήτησε να απομακρυνθούν, ένας από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο και εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή, υποστηρίζει ο δήμαρχος Περάματος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες νεαρών προκαλούν καταστροφές σε υποδομές της πόλης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται αναφορά σε περιστατικό κλοπής εξοπλισμού από το θέατρο πριν από λίγες ημέρες, ενώ κάποιοι έγραψαν και χυδαία συνθήματα στους τοίχους.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη να θωρακιστεί η ασφάλεια των πολιτών και των υποδομών μέσω αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Καταδίκη απο την ΚΕΔΕ

Την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δηλώνοντας ότι «οι αιρετοί Πρώτου Βαθμού ούτε εκφοβίζονται ούτε εκβιάζονται», ενώ κάλεσε τη Δικαιοσύνη και την Πολιτεία να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Ανακοίνωση από τη ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση περιθωριακών στοιχείων στον Δήμαρχο Περάματος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία, σταθερή στις αρχές της εναντίον της βίας, καταδικάζει την επίθεση, που δέχθηκε από περιθωριακά στοιχεία, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Ιωάννης Λαγουδάκης, κατά την επίσκεψή του στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, καθώς και τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβησαν κατά την εισβολή τους στο χώρο.

Η Κυβέρνηση, η οποία κωφεύει στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας, ας ακούσει έστω τη φωνή του Δήμου, που επισημαίνει ότι “είναι αδιανόητο τέτοιες πράξεις βίας και ανομίας να παραμένουν ατιμώρητες” και τονίζει ότι “είναι επιτακτική ανάγκη να θωρακιστεί η ασφάλεια των πολιτών”.

Η έξαρση της βίας, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις και οι βανδαλισμοί σε Πανεπιστήμια, Ιερούς Ναούς και πολιτιστικούς χώρους, δεν αφήνουν πλέον κανένα άλλοθι αδράνειας και ανοχής στον αρμόδιο Υπουργό και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

imerisia.gr