Επιστρέφουν αιώνιοι φοιτητές και άσυλο
21/12/2015 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστρέφουν αιώνιοι φοιτητές και άσυλο

Το νέο νομοσχέδιο παρέδωσαν στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπουλού.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο όχι μόνο επανέρχονται οι αιώνιοι φοιτητές, αλλά μπορούν να επανεγγραφούν στις σχολές όσοι είχαν διαγραφεί με τον προηγούμενο νόμο. Ταυτόχρονα, επανέρχεται το πανεπιστημιακό άσυλο ακριβώς όπως ήταν πριν τον νόμο Διαμαντοπούλου, ενώ πλέον οι φοιτητές θα μπορούν και πάλι να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

 • Ολική επαναφορά των λεγόμενων αιωνίων φοιτητών. Όσοι εξ' αυτών μάλιστα έχουν διαγραφεί βάσει του προηγούμενου νόμου μπορούν να επαναγγραφούν στις σχολές τους με πλήρη αίτηση. Συνολικά πάνω από «συνταξιούχοι» 150.000 φοιτητές θα συνεχίσουν να λιμνάζουν στα Ιδρύματα.
 • Η ιδιότητα του φοιτητή θα διατηρείται μέχρι την απονομή τίτλων σπουδών.
 • Φοιτητές που έχουν υπερβεί τον ελάχιστο χρόνο φοίτησης προσαυξανόμενο κατά δύο έτη δεν θα δικαιούνται παροχές σίτισης, στέγασης, διευκολύνσεων για τις μετακινήσεις και τις μετεγγραφές
 • Οι φοιτητές θα έχουν το δικαίωμα να διακόψουν τις σπουδές τους με έγγραφη αίτηση για όσα εξάμηνα ή μη επιθυμούν χωρίς όμως να έχουν τη φοιτητική ιδιότητα στο σχετικό διάστημα
 • Επανέρχεται η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές για την ανάδειξη των πρυτανικών Αρχών, που είχε καταργηθεί. Όσοι περισσότεροι ψηφίσουν τόσο μεγαλύτερο βάρος θα έχει η ψήφος τους
 • Στο εξής υποψηφιότητα για τη θέση του πρύτανη θα μπορεί να θέσει μόνο καθηγητής πρώτης βαθμίδας του ίδιου ιδρύματος
 • Μέσα σε 50 ημέρες από την ψήφιση του νόμου θα πρέπει να γίνουν ξανά πρυτανικές εκλογές σε όλα τα ιδρύματα εκτός από όσα έκαναν εκλογές με βάση τις τροπολογίες που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση
 • Οι εκλογές θα γίνουν ξανά με κάλπες και μόνο αν αποτύχουν δύο φορές, αν δηλαδή τις κλέψουν ή τις καταστρέψουν οι φοιτητές.
 • Οι φοιτητές θα συμμετέχουν με εκπροσώπους στα όργανα διοίκησης, δηλαδή στη σύγκλητο, σχολή, τμήμα κτλ.
 • Επανέρχεται το πανεπιστημιακό άσυλο με την ίδια διατύπωση που είχε πριν από την κατάργηση του από τον νόμο Διαμαντοπούλου.

Το τελευταίο διάστημα τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας βρίσκονται στα πρόθυρα μαζικού λουκέτου λόγω υποχρηματοδότησης από το υπουργείο Παιδείας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τα Ιδρύματα η κρατική χρηματοδότηση είναι πετσοκομμένη κατά 22% για το νέο έτος.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μακης Κεφαλονίτης avatar
  Μακης Κεφαλονίτης 21/12/2015 22:27:44

  Επιτέλους...Πάμε μπροστά!!! Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. ΖΗΤΩ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗς ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!!!

 2. Ρηνα avatar
  Ρηνα 22/12/2015 02:20:13

  Καταργειται ο νόμος κατά των παιδεραστών ως ρατσιστικός. .....Πανηγυρίζουν οι κάθε είδους ανώμαλοι.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 22/12/2015 09:26:38

  "Επανέρχεται η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές για την ανάδειξη των πρυτανικών Αρχών, που είχε καταργηθεί. Όσοι περισσότεροι ψηφίσουν τόσο μεγαλύτερο βάρος θα έχει η ψήφος τους
  Στο εξής υποψηφιότητα για τη θέση του πρύτανη θα μπορεί να θέσει μόνο καθηγητής πρώτης βαθμίδας του ίδιου ιδρύματος
  Μέσα σε 50 ημέρες από την ψήφιση του νόμου θα πρέπει να γίνουν ξανά πρυτανικές εκλογές σε όλα τα ιδρύματα εκτός από όσα έκαναν εκλογές με βάση τις τροπολογίες που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση
  Οι εκλογές θα γίνουν ξανά με κάλπες και μόνο αν αποτύχουν δύο φορές, αν δηλαδή τις κλέψουν ή τις καταστρέψουν οι φοιτητές.
  Οι φοιτητές θα συμμετέχουν με εκπροσώπους στα όργανα διοίκησης, δηλαδή στη σύγκλητο, σχολή, τμήμα κτλ."

  Μποσλεβίκοι! Ακριβώς τα ίδια που γίνονταν στη Ρωσία πριν γίνει η επανάσταση. Φτιάχνουν στρατούς φοιτητών και τους δίνουν εξουσία για να προκαλούν αναρχία.

 4. Naruto avatar
  Naruto 22/12/2015 17:51:29

  Σύντροφοι τωρα πραγματώνεται η δικτατορία του προλεταριάτου εμπρός λοιπον ο κομμουνισμός εχει φτώχεια , μιζέρια , τρόμο και ξεφτίλα για όλους μην διστάζετε .
  Αίσιον λοιπόν και ευτυχές το 1917 .

 5. λαέρτης avatar
  λαέρτης 22/12/2015 18:20:32

  Κάθε μέρα που θα περνάει όπως και στο σημερινό αλτσαντιρι θα φαίνεται όλο και πιο πολύ πόσο λάθος έκαναν οι νεοδημοκράτες να μη στηρίξουν παραπάνω την πιο μεστή φωνή της παράταξης!
  Τώρα μπορει ο Λάκης να φτύνει στα μούτρα τα κοράκια και τα γουρούνια πιο άνετα και με τις ευλογίες τους και να πρυτανεύει ο επιστημονικός λόγος του φίλη που έγινε επιτέλους υπουργός χωρίς να πάρει πτυχιό!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.